Bundesliga - hajrázik a Bayern, bakiztak a riválisok

Budapest |

<p>A hónapokon át gyengélkedő Bayern München a német labdarúgó-bajnokságban is kezd magára találni.</p>

A Juventus szerdai megalázása (4-1) és a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből kiharcolt továbbjutás után a bajorok szombaton ismét idegenben, ezúttal Bochumban arattak fölényes győzelmet (5-1), miáltal akár még őszi bajnok is lehet Louis van Gaal együttese.


    A bochumi találkozó hőse a fáradhatatlan Olic volt: a nyáron Hamburgból elhozott horvát csatár két gólt lőtt, és az ő passzából szerezte a vendégek első találatát az ismét magára találó Gomez. A két csapat között már-már osztálykülönbség mutatkozott: a labdabirtoklás aránya 75:25 volt a vendégek javára. Jellemző, hogy a Bochum először az 55. percben lőtt kapura. Győzelmével a müncheni együttes feljött a 3. helyre, két pontra megközelítve a továbbra is veretlen, éllovas Bayer Leverkusent.
    A gyógyszergyári gárda igen gyenge napot fogott ki pénteken a Hertha vendégeként. A 40 ezer szurkolótól támogatott berliniek - Dárdai Pál nélkül - vehemensen támadtak, s már a 8. percben megzörgették Adler hálóját. Az első félidőben egy pillanatig sem látszott, hogy a listavezető és a sereghajtó csap össze az Olimpiai Stadionban. A második 45 percre feljavult vendégek a 90. percben Kaplan révén 2-1-es vezetéshez jutottak, ám a rájátszás utolsó percében Ramos szöglet utáni fejesével megmentett egy pontot a Herthának. A berlini klub ezzel együtt reménytelen helyzetben van, tavasszal csodára lesz szüksége a bentmaradáshoz.
    Váratlanul véget ért a Werder 23 tétmeccsen át tartó veretlenségi sorozata: a zöld-fehérek Brémában szenvedtek kétgólos vereséget a Felix Magath edző vezényletével egyre magabiztosabban menetelő Schalkétól. Az első félidő a hazaiak meddő mezőnyfölényét hozta, a vendégek viszont első gólhelyzetüket (47. perc) kihasználták Kuranyi révén. A 71. percben csereként beállt Moravek egy perccel később megadta a kegyelemdöfést a Brémának, amely a vereséggel lecsúszott a 4. helyre. A Schalke viszont már második, és akár még őszi első is lehet.
    Gólparádét rendezett Nürnbergben a Hamburg, amely a második félidőben szinte tetszés szerint vette be a frankföldi gárda kapuját (0-4). A több hónapi sérülés után visszatért Petric ugyan nem talált be, de jelenléte jó kabalának bizonyult, megtörve a HSV hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériáját.
    Igazi gólszüretet láthatott a 44 ezer néző Mönchengladbachban is: a vendég Hannover hat gólt ért el, mégis vesztesként (3-5) hagyta el a pályát. Játékosai ugyanis háromszor a saját kapujukat vették be! A meccs negatív hőse a tunéziai Haggui volt, aki kétszer is megadásra késztette saját kapusát. Ilyenre tétmeccsen utoljára a dél-afrikai Issa volt "képes", aki az 1998-as világbajnokságon szintén két öngóllal segítette győzelemhez (3-0) a C csoportban Franciaország válogatottját.
    Negatív rekordra készül a Köln is: a Rajna menti város csapata az eddigi 16 fordulóban mindössze 7 gólt ért el. Szombaton a Freiburg otthonában is meddőnek bizonyult a Podolski vezényelte csatársor (0-0), amely már 371 perc óta nem lőtt gólt. A Freiburg amúgy is mumusa a kölnieknek, akik utoljára 1996-ban (még Toni Polster révén) tudták bevenni a dél-badeni klub hálóját.
    Az őszi záróforduló párosítása az éllovasok szempontjából: Leverkusen-Mönchengladbach, Schalke-Mainz, Bayern-Hertha, Hamburg-Bremen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?