Budapesten is verekedtek a szlovákiai srácok

grappling
Budapest |

Kemény küzdelmek és látványos összecsapások jellemezték a Glolbal Grappling Nemzetközi Bajnokság döntőjét.

 

A legjobb bunyósok kaptak meghívást a pestszentimrei sportkastélyba, amit egy éven át tartó, hétfordulós versenysorozaton érdemeltek ki. Szlovákiából az érsekújvári, valamint a bősi küzdősport klubjai is kvalifikálták magukat. Nagy Dávid, a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub növendéke 92 kilogrammos kategóriában Gi és NoGi versenyszámokban lépett a tatamira és két bronzéremmel távozott a megmérettetésről.

Nagy a közösségi oldalán értékelte a versenyt, ami szerinte egyúttal volt öröm és bánat is. Úgy fogalmazott, tudna jobbat is és ugyan akarta a bajnoki övet, de érzése szerint nem tett érte eleget. „Sajnos az elődöntőben pontozással kikaptam és két olyan srác döntőzött, akiket a ligában már legyőztem” – fogalmazott Nagy.

Érsekújvárból a Riberio Jiu Jitsu klub növendékei érkeztek a magyar fővárosba, ahol lényegében sorra vertek mindenkit, a hat indulójukból öten dobogós helyezéseket értek el, és négy bajnoki címet szereztek. A küzdőmérkőzések három tatamin zajlottak, ahol látványos egymásnak feszüléseket tapasztalhattak a nézők. Az érsekújvári Nikolas Král a 77 kilogrammosok között Gi és NoGi versenyszámban is indult, mindenkit legyőzve két bajnoki címet is magáénak tudhat. Érdeklődésünkre elárulta, az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott. „Az első mérkőzést fölényesen megnyertem, a másodiknál már szorosabb volt az eredmény, míg a harmadikat meglehetősen gyorsan, mintegy három perc után egy fojtásos akciót (armtriangel) követően sikerült győzelemmel befejeznem. Észleltem pár hibát, amiken dolgozni kell, és készülünk a következő mérkőzéssorozatra“ – fogalmazott Král.

A gútai Román Sándor a 71 kilogrammosok kategóriájában, a Gi versenyszámban magyar bajnok lett a színvonalas versenyen. „Jó hangulatban telt a nap, és kemény csaták voltak. Ha csak a súlycsoportomat nézem: hat induló volt, a legjobbak a kategóriában. Az első körben egy fiatalabb, ám mozgékonyabb kéköves srácot fogtam ki, akit hosszú huzavona után pontozással sikerült legyőznöm, a döntőben egy nálam magasabb rangú, lilaöves sráccal küzdöttem meg, s egy taktikai csatát követően két-nullra hoztam ki az összecsapásunkat. Jól sikerült a felkészülésem, és ez a megmérettetés jó erőfelmérő volt az őszi idényre“ – mondta Román.

Klubtársai, Michal Bursak 71kg Gi-ben harmadik helyet, míg NoGi-ben második helyet szerzett meg, Boris Kovačic 84kg Gi-ben második helyet, Branislav Beran 92kg Gi-ben magyar bajnoki címet szerzett. A Grappling Liga új évada október 12-én a magyarországi Hatvanban folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?