Sport

Brooks az új Bannister Komáromban

Komárom | Bajnokveréssel kezdte az évet a komáromi férfi-kosárlabdacsapat az extraligában: az MBK Rieker Com-therm csapata hazai pályán 87:67-re legyőzte a címvédő lévaiakat.
Orosky Tamás

2019. január 10. 15:30

Devin Brooks remekelt a hazai debütálásán (Somogyi Tibor felvétele)

„Olyan, mintha TJ Bannister lenne itt, csak kicsit gyorsabb.”

Az egyik komáromi törzsszurkoló tömör jellemzése jól mutatja, Devin Brooks érkezése mekkora nyereséget jelent(het) a Duna-partján. Az amerikai irányító még csak második mérkőzését játszotta új együttese színeiben, de teljesítményét látva rövid időn belül honftársa, a Komáromban már-már legendás Bannister nyomdokaiba léphet.

Brooks a sviti meccs után a lévaiak elleni régióderbit is 25 ponttal zárta, irányító létére remekel lepattanózásban (csak a center Nenad Delic szedett le nála több labdát a gyűrőről szerda este), asszisztokban és labdaszerzésben pedig mindkétszer magasasan csapata legjobbja volt. De a statisztikáknál is többet mond róla az a jelenet, amikor a földre vetődve mentett meg egy labdát a komáromiaknak – a találkozó azon fázisában, amikor a vendég Patrióták már rég feladták a meccset.

„Remek játékos, és a pályán kívül is nagyszerű fickó. Érkezése plusz minőséget jelent a csapatnak. Nekünk többieknek ezt ki kell használnunk, figyelni őt és az edzőt, és összetartani – mondta lapunknak új csapattársáról Sasa Jankovic, a komáromiak horvát kosarasa. – Van tapasztalata az európai kosárlabdapályákról, ügyes, intelligens, nagyon gyorsan megszoktuk egymást. Olyan, mintha két hónapja velünk lenne, nem csak egy hete.”

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+9

A mondat első fele Miljan Csurovics edzőre is érvényes, aki november elején tért vissza Komáromba, korábbi sikerei helyszínére. A Vavra Andrást váltó szakemberrel sem tört meg azonban a gárda hullámzó teljesítménye: győzelmek és vereségek szinte felváltva sorakoznak a Duna-partiak neve mellett.

A bajnok lévaiak elleni magabiztos, 87:67-es siker viszont utat mutathat egy jobb széria felé: míg a legutóbbi derbin azt konstatáltuk a Patrióták sikerekor, hogy hiányzott az átütőerő a komáromiakból, addig most pont az ellenkezőjét láttuk. A Steven Davist nélkülöző lévaiak hitehagyottnak tűntek, a komáromiak pedig?

„Az edző nagyon jól felkészített minket, az első másodperctől az utolsóig követtük az utasításait. Hatalmas energiával játszottunk. Az első félidőben fantasztikusan kosaraztunk, mindenki, aki csak pályára lépett. A harmadik negyedben a lévaiak felzárkóztak öt pontra is, de újra rátettünk egy lapáttal, és a remek szurkolók segítségével 20 ponttal legyőztük a bajnokot.”

Jankoviccsal csak egyetérthetünk: a győzni akarás és a lelátói bíztatás is maximális volt. Az eredmény a szezon második legnagyobb komáromi sikere, és a második helyen álló lévaiak ötmeccses győzelmi szériájának megszakadása.

A tabellán továbbra is hatodik komáromiak pénteken (18.00) az Inter otthonában lépnek pályára. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Február végén találkozik Donald Trump Kim Dzsong Unnal

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

Arsenal–Chelsea futballrangadó a képernyőn

Többen meghaltak és megégtek egy mexikói üzemanyag-vezeték robbanásában

Szociális vállalatok segíthetnek az alacsony műveltségű állástalanoknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?