Bolt és Pearson az év atlétája Monte-Carlo

Monte-Carlo |

<p>A 200 m-en és a 4x100 m-es váltóban idén világbajnok jamaicai Usain Boltot, valamint az ausztrál Sally Pearsont, a tegui vb-n 100 m gáton aranyérmes vágtázót választotta meg az év atlétájának a sportági világszövetség (IAAF), amely a szombat esti, monacói gálán köszönti 2011 legjobbjait.</p>

A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója, a háromszoros olimpiai és ötszörös vb-győztes villámembert a korai rajt miatt a 100 m-es fináléból kizárták Dél-Koreában, ám 200-on imponáló fölénnyel nyert, majd a stafétában világcsúccsal vigasztalódott.
Pearson elképesztően futott 100 gáton Teguban: már az elődöntőben 12 századot javított 12.48 mp-es, idén futott egyéni rekordján, majd a döntőben 12.28 mp-cel nyert, s hét századra megközelítette a bolgár Jordanka Donkova 1988-ban futott világrekordját (12.21 mp).
Az IAAF egy hete szűkítette le három-három főre a jelöltek listáját: a férfiaknál Bolt mellett honfitársa, az idén 100-on vb-aranyérmes Yohan Blake, valamint a 800 méter világcsúcstartója, a kenyai középtávfutó, David Rudisha volt még esélyes.
A nőknél az olimpiai és világbajnok új-zélandi súlylökő, Valerie Adams, illetve az 5000 és 10000 méteren az idén vb-t nyert kenyai Vivian Cheruiyot volt a listán Pearson mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?