Bernd Storck tizenkét légióst hívott meg

Budapest |

<p>Bernd Storck szövetségi kapitány tizenkét légióst hívott meg a magyar labdarúgó-válogatottba, amely Svájc és a Feröer-szigetek ellen zárja a világbajnoki selejtezősorozatot.</p>

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója emlékeztet rá, hogy a külföldön játszó kerettagok többsége szerepelt a tavalyi Európa-bajnokságon, csak Megyeri Balázs és Sallai Roland nem volt ott.

Visszatérő is van az előző meccshez képest, hiszen a francia Dijonban futballozó Lang Ádámnak ismét meghívót küldött Bernd Storck. Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is a keret tagja, annak ellenére, hogy eltiltás miatt Svájcban nem léphet pályára.

Szalai Ádám, Pintér Ádám és Kleinheisler László továbbra sem egészséges, így rájuk nem számíthat a szakmai stáb az októberi meccseken, Nikolics Nemanja pedig azt kérte, hogy klubcsapatánál, az amerikai Chicago Fire-nél maradhasson.

„Bár néhány külföldön játszó futballistánk sajnos még mindig sérült, ennek ellenére jó és erős csapatunk lesz a pályán a Svájc és a Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken” – mondta Bernd Storck.

A magyar élvonalban szereplő játékosok névsorát az OTP Bank Liga hétvégi fordulója után hozza nyilvánosságra az edző.

A svájciak ellen október 7-én Bázelben játszik a magyar válogatott, amely három nappal később a feröeri csapattal szemben a Groupama Arénában zárja a jövő évi oroszországi vb-selejtezőket, de a továbbjutást már nem harcolhatja ki.

A keret külföldön játszó tagjai –

Kapusok:Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth).

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Jenpien Funde), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon).

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Elek Ákos (Kajrat Almati), Nagy Ádám (Bologna), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Stieber Zoltán (DC United).

Hivatalossá vált, hogy a magyar válogatott a vb-selejtezősorozat zárását követően az idén még két felkészülési meccset játszik: november 10-én Luxemburggal idegenben, négy nappal később Costa Ricával hazai pályán mérkőzik meg. A magyar csapat eddig mind a 10 meccsét megnyerte Luxemburggal, a karibi együttessel viszont még nem találkozott. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?