Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton

Pozsony |

<p>Órákon át, szinte egész délután érkeztek a célba tegnap a 19. szupermaraton résztvevői. Bécsből rajtolt a mezőny, s a leghosszabb, 92 kilométeres szakasz tette próbára a futók, görkorcsolyázók és kerékpárosok képességeit.</p>

Közel ötven egyéni futó és 150 váltó vágott neki a 321 kilométeres, Budapestig vezető ötnapos versenynek. Harmadszor volt az első cél Szlovákia fővárosában, már másodszor a Hviezdoslav téren, ahol verőfényes napsütés és remek hangulat uralkodott.

Nyeregbe ült a szupermaraton szlovákiai főszervezője, Asványi László is. Megengedhette magának, hiszen a szervezőgárda nélküle is elvégezte a dolgát. Öt óra öt perc alatt tette meg a nyitótávot, és nem látszott rajta a fáradtság, amikor leszállt a kerékpárról. „Fogalmam sincs, honnan jöttek elő a végén a dombok. Csak egyszerűen megjelentek. Nagyon nehéz volt, de megbirkóztam velük – mondta élményeit a pályáról, s közben mindenkinek ajánlotta, egyszer kóstoljon bele ebbe a versenybe, sok szép élményben lesz része. – Már az elejétől szenvedtem a pályán, mert nemigen készültem, így törvényszerű volt, hogy nem lesz könnyű. Ezentúl még jobban csodálom a szupermaratoni futókat, akik saját lábukon teszik meg a hosszú kilométereket, a nehéz távot. Sok van még hátra a budapesti célig, ahova szeretnék két keréken eljutni. Talán utolsó erőtartalékaimat is be kell majd vetni, de ha sikerül, csodálatos érzés lesz.”

Hetedikként ért a pozsonyi célba a besztercebányai UMB váltója, melyben egy az érsekújvári, Magyar Imre is futott. „A második, 25 kilométeres szakaszt tettem meg – mesélte, mikor a célban találkoztunk. – Néhány hete felhívtak az egyetemisták, nem futnék-e velük. Gondoltam, edzésnek mindenképpen jó lesz. Kicsit fáradtnak éreztem magam, lábamban volt még a két héttel ezelőtt kassai maraton, ahol a 38. kilométeren fel kellett adnom. Azóta pihentem egyet, s most újra versenyzek. A hatodik helyen adtam át a váltót, a végén egy hellyel lejjebb csúsztunk.”

Utánuk megérkeztek a célba a legjobb egyéni futók is: a férfiaknál a lengyel Jaroslaw Janicki, a nőknél pedig a német Maria Bak nyerte az első szakaszt. Ma reggel Pozsonyból Győrbe tart a mezőny (84 km), s végighalad több csallóközi településen, mégpedig Doborgazon, Vajkán, Bodakon, Bősön, Szapon, majd Medvét érintve hagyja el Szlovákiát.  (J. Mészáros Károly)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?