Bajnoki címmel tért vissza Nagy Marián

marián
Trencsén/Bős/Vásárút/Marcelháza/Somorja. |

Csák Máté vára alatt három bajnoki címmel, összesen tizenhárom éremmel kerültek rivaldafénybe a dél-szlovákiai birkózók. Tegyük hozzá: a negyedik bajnoki aranyérmet a somorjaiak neveltje, az immár a trencséniek sikereiért küzdő Horváth Denis gyűjtötte be. 

Trencsénben a felnőttek mezőnyében tizenhárom honi egyesület hetvenegy versenyzője tíz súlycsoportban mérte össze tudását. A bősiek biztosra mentek. Két versenyzőt neveztek, mindketten a dobogón végeztek. „Hosszú kihagyás után tért vissza kedvenc sportágához az egykori országos válogatottunk, Nagy Marián. Azt, hogy éltesebb korában sem kopott meg a tudása, és még mindig képes lépést tartani, maga mögé utasítani a legjobbakat, sokadik bajnoki diadala igazolja. Sluka István súlycsoportjában a második helyen zárt. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével” – értékelte a duó helytállását Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője. 

A marcelházaiak mérlege: egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérem. „Érdemes volt Trencsénbe utazni. Megály Arnold favorithoz méltó teljesítménnyel, meggyőző fölénynyel verte ellenfeleit. A bajnoki címvédőt, Hulman Nikolast a sokszoros válogatott Nagy Marián győzte le a fináléba jutásért vívott csatában, Kajtár Sándor pedig juniorként szerzett bronzérmet” – elevenítette fel védencei sikereit Megály Mihály, a marcelházaiak trénere. 

„Fiam, Tomi elsőségét senki sem veszélyeztette. Sipka Norbi, aki ezúttal a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb indult, szoros mecscsen kapott ki a fináléban Drmolától. Egyébként Sipka számára ez a verseny főpróbát jelentett az U23-as korosztály március 4-én kezdődő újvidéki Európa-bajnokságára” – ecsetelte övéi bajnoki szereplését id. Soós Tamás, a vásárúti birkózóklub elnöke. 

Két somorjai birkózó csupán orrhosszal marad le a bajnoki címről. „A korát tekintve még junior ifj. Oláh Olivér és Jozef Jaloviar elbukta a döntőt. Az úgyszintén junior Holocsi Bence és Čech Dávid pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. Pozitívum, hogy a betegségek ellenére a csapatversenyben a második helyen végeztünk” – fogalmazott Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője. 

Érdekesnek találtuk, hogy a 72 kg-os súlycsoportban csak csallóköziek kerültek a dobogóra. Egyébként a trencséni viadalon dunaszerdahelyi és rimaszombati versenyző is végzett érmes helyen.

Érdekes

Versenytények

KÖTÖTTFOGÁSÚ ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (13 klub, 71 versenyző), Trencsén, a dél-szlovákiai klubok dobogós helyezettjei – 55 kg: 2. Molnár Brian (rimaszombati); 60 kg: 1. Megály Arnold; 63 kg: 2. Kajtár Sándor (marcelházaiak), 3. Hakszer Balázs (dunaszerdahelyi); 67 kg: 2. Sluka István; 72 kg: 1. Nagy Marián (bősiek), 2. ifj. Oláh Olivér (somorjai), 3. Hulman Nikolas (marcelházai); 77 kg: 1. Horváth Denis (besztercebányai Dukla), 3. Holocsi Bence (somorjai); 82 kg: 2. Sipka Norbert (vásárúti); 97 kg: 2. Jozef Jaloviar (somorjai); 130 kg: 1. Soós Tamás (vásárúti), 3. Čech Dávid (somorjai). Csapatverseny: 2. Somorja 52. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?