Bácsi elődöntős, éremért birkózhat

Rio de Janeiro |

<p>Bácsi Péter bejutott az elődöntőbe a kötöttfogásúak 75 kilogrammos súlycsoportjában a riói olimpia vasárnapi birkózónyitányán.</p>

A Ferencváros világ- és kétszeres Európa-bajnoka harmadik mérkőzésén a tavalyi Európa Játékokon győztes, vb- és Eb-bronzérmes azeri Elvin Murszalijevet múlta felül az első három percben megszerzett 5-0-val, a másodikban már csak előnye őrzésére törekedett - sikerrel.

A 33 éves magyar birkózó - aki az első fordulóban kolumbiai, a másodikban pedig bolgár riválisát is technikai tussal "intézte el" - bő húsz másodperc után már vezetett, mivel riválisa kimenekült a szőnyegről. Egy perc után pedig egy pazar válldobással döntötte le ellenfelét a földre, amiért újabb két ponttal gazdagodott (3-0). A második intése után a földre került az azeri, Bácsi pedig kiemelte és eldobta, a rivális hasra érkezett (5-0).

A szünet után Bácsi elsősorban előnye őrzését tartotta szem előtt, így több mint egy perc után neki kellett a szőnyegre térdelnie, de az azeri nem tudott vele mit kezdeni, nem talált fogást a magyar birkózón, így az eredmény nem változott. A hátralevő időben pedig egyik félnek sem sikerült értékelhető akciót bemutatnia - igaz, Bácsinak erre nem is volt szüksége.

Bácsi Péter - akin eddig még pontot sem csináltak Rióban - a folytatásban éremért birkózhat: amennyiben a négy évvel ezelőtt Londonban ötödik, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes dán Mark Overgaard Madsent is legyőzi a négy között, akkor a fináléban lesz érdekelt, ha kikap tőle, akkor a bronzéremért szállhat harcba az esti programban.

Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya elmondta, hogy a dán ellen már jóval nehezebb dolga lesz tanítványának, de formáját elnézve bízik a sikerében.

    Eredmények:
    birkózás, kötöttfogású 75 kg, negyeddöntő:
Bácsi Péter-Elvin Murszalijev (azeri) 5-0

    Korábban:
    nyolcaddöntő:
Bácsi Péter-Daniel Alekszandrov (bolgár) 8-0 - technikai tus
    1. forduló, a 16 közé jutásért:
Bácsi Péter- Carlos Andres Munoz Jaramillo (kolumbiai) 8-0 - technikai tus

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?