Az év meccse vár a DAC-ra

<p>Az év meccsére készülnek Dunaszerdahelyen: a&nbsp;DAC ma délután (17.30) a&nbsp;nagyszombati Spartakot fogadja, s&nbsp;akár már ma kivívhatja a&nbsp;bentmaradást. A csapat a szurkolók segítségére is számít, szinte biztos, hogy megdől a nézőcsúcs.</p>

„Nekünk minden meccs a tavasz meccse” – mondta Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője még a nyitraiak elleni találkozó előtt, amikor azt is hangsúlyozta, nem azon az egy mérkőzésen fog eldőlni a bentmaradás sorsa. Szavai tökéletesen beigazolódtak: miután a DAC csak remizett a nyitraiakkal, majd kikapott Kassán, a nyitrai együttes pedig legyőzte a nagyszombatiakat, újra nyílt a kiesés elleni harc.

Ha azonban ma a sárga-kékek legyőzik a Spartakot, a Nitra pedig a papírformának megfelelően kikap a már bajnok Slovan otthonában, akkor a sárga-kékek bentmaradást ünnepelhetnek.

„A kassai vereség után elbeszélgettem a játékosokkal, és láttam, hogy tudatosítják, mekkora a tét. A hatpontos levonás ellenére visszahozták a reményt a bentmaradásra, nincs miért szégyenkezniük. Épp ellenkezőleg, önbizalommal telve léphetnek pályára, hiszen a tavaszi eredmények alapján nagyon jól állunk” – mondta lapunknak Radványi.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"148506","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Ma az a nagyszombati Spartak látogat a DAC-arénába, amely pénteken nyolc győztes meccs után simán kikapott Nyitrán… „A nagyszombatiak nagyon furcsa meccsen kaptak ki, addig nyolc meccsen még pontot sem vesztettek – jegyezte meg a dunaszerdahelyi tréner. – Nagyon jó, összeszokott csapata van a Spartaknak, de meg akarjuk őket verni. Ha bent akarunk maradni, nyernünk kell.”

Ősszel a DAC 4:1-re kikapott otthon a nagyszombatiaktól, a második tavaszi fordulóban azonban mai ellenfele otthonában győzött 2:1-re. Abban a sikerben az is közrejátszhatott, hogy a Spartak nem igazán vette komolyan ellenfelét. „Az ötödik tavaszi meccsünk óta azonban már szerintem semmilyen ellenfél nem becsült le minket. De most is lehet előnyünk, az, hogy a nagyszombatiak már mindenképp a harmadik helyen zárnak a bajnokságban, se feljebb nem léphetnek, se lejjebb nem csúszhatnak, a játékosaikon eluralkodhat a megelégedettség” – vélekedett Radványi, akinek a mai meccsen már Kristo és Ujlaky is a rendelkezésére áll (előbbinek letelt az eltiltása, utóbbi felépült sérüléséből).

Az év meccsére a szurkolók is készülnek, új nézőcsúcs várható. A nyitraiak elleni összecsapásra a szakadó esőben 6918 drukker váltott jegyet, ami az egész bajnokságot tekintve is rekord. Ma ennél többen is kilátogathatnak a DAC-arénába. A fantasztikus szurkolótábor segítségére Radványi is számít: „Bízom benne, hogy nagyon sokan kijönnek, és tizenkettedik játékosként segítenek minket.”

S hogy mire számíthatnak a szurkolók? „Nem fogunk fejetlenül támadni, mert a Spartak kontrái életveszélyesek, de nem fogunk csak hátul várni. Ha nyerni akarunk, akkor gólt kell rúgnunk – hangsúlyozta Radványi. – Nagyon bízom benne, hogy minden a papírforma szerint alakul, és már ma kivívjuk a bentmaradást.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?