Az Aranycsapatról beszélgettek Komáromban

Pallag
Komárom |

Megemlékezés, beszélgetés zajlott Komáromban az Aranycsapat-emlékév tiszteletére „A futballban a ha nem játszik” címmel.

A szervező Kárpátia Sport Polgári Társulás vendégei az Aranycsapat-emlékév Testület, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület és a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal képviselői voltak. 

„Az Aranycsapatra, annak legendás tagjaira emlékeztünk, azokra, akikre nagyon büszkék vagyunk a mai napig. Összefoglaltuk a futballisták nagyságát, tetteiknek jelentőségét abban a politikai helyzetben, melyben éltek és sportoltak” – nyilatkozta az esemény kapcsán Pallag György házigazda, a PT elnöke. 

Az Aranycsapat-emlékévet 2017. április 1-én Szabó Tünde államtitkár hirdette meg. Rámutat az Aranycsapat jelentőségére, példamutatására a sportban és a nemzettudat megőrzésének fontosságára, hangsúlyozta Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke. Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület FTC elnöke szerint egyesületük a kerek évfordulók alkalmából megemlékezik a legendás Ferencváros világ- és olimpiai bajnok sportolóiról, kiemelte az Aranycsapat három ferencvárosi tagjának, Kocsisnak, Czibornak, Budai II-nek érdemeit a sikerek elérésében. Kozenkow Ferenc, a Rába ETO volt labdarúgója, a Czibor Zoltán-emlékszoba megalapítója a legendás szélsővel megélt személyes tapasztalatait, élményeit mesélte el a hallgatóságnak, s mindenkit meghívott az emlékszoba megtekintésére. Id. Batta György, Felvidék sportkrónikása Puskás Öcsivel való személyes találkozójáról tartott élménybeszámolót, s rámutatott arra, hogy a felvidéki magyarságnak mit jelentett és jelent az Aranycsapat, akkor, amikor mindennél fontosabb lett a nemzeti hovatartozás és összetartozás. Ifj. Buzánszky Jenő édesapjára emlékezett, kifejtette, hogy az életét édesapja és az Aranycsapat hagyományai ápolásának szenteli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?