Sport

Az Aranycsapatról beszélgettek Komáromban

Komárom | Megemlékezés, beszélgetés zajlott Komáromban az Aranycsapat-emlékév tiszteletére „A futballban a ha nem játszik” címmel.
J. Mészáros Károly

2018. november 9. 07:27

Pallag György köszönti a jelenlevőket (Képarchívum)

A szervező Kárpátia Sport Polgári Társulás vendégei az Aranycsapat-emlékév Testület, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület és a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal képviselői voltak. 

„Az Aranycsapatra, annak legendás tagjaira emlékeztünk, azokra, akikre nagyon büszkék vagyunk a mai napig. Összefoglaltuk a futballisták nagyságát, tetteiknek jelentőségét abban a politikai helyzetben, melyben éltek és sportoltak” – nyilatkozta az esemény kapcsán Pallag György házigazda, a PT elnöke. 

Az Aranycsapat-emlékévet 2017. április 1-én Szabó Tünde államtitkár hirdette meg. Rámutat az Aranycsapat jelentőségére, példamutatására a sportban és a nemzettudat megőrzésének fontosságára, hangsúlyozta Lomnici Zoltán, az Aranycsapat-emlékév Testület elnöke. Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület FTC elnöke szerint egyesületük a kerek évfordulók alkalmából megemlékezik a legendás Ferencváros világ- és olimpiai bajnok sportolóiról, kiemelte az Aranycsapat három ferencvárosi tagjának, Kocsisnak, Czibornak, Budai II-nek érdemeit a sikerek elérésében. Kozenkow Ferenc, a Rába ETO volt labdarúgója, a Czibor Zoltán-emlékszoba megalapítója a legendás szélsővel megélt személyes tapasztalatait, élményeit mesélte el a hallgatóságnak, s mindenkit meghívott az emlékszoba megtekintésére. Id. Batta György, Felvidék sportkrónikása Puskás Öcsivel való személyes találkozójáról tartott élménybeszámolót, s rámutatott arra, hogy a felvidéki magyarságnak mit jelentett és jelent az Aranycsapat, akkor, amikor mindennél fontosabb lett a nemzeti hovatartozás és összetartozás. Ifj. Buzánszky Jenő édesapjára emlékezett, kifejtette, hogy az életét édesapja és az Aranycsapat hagyományai ápolásának szenteli.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Túl van az életveszélyen a Ligetfalun szerdán meglőtt férfi

Leesett egy lány a pozsonyi Sznf híd kilátójáról

Heves esőzésre figyelmeztetnek a meteorológusok

Öt évet kapott a volt polgármester

VIDEÓ: Így viselkedik a méz a súlytalanságban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?