Sport

A szövetség zöld utat adott a Slovannak

A Szlovák Jégkorong-szövetség végrehajtó bizottsága zöld utat adott a Slovan Bratislava csapatának, azonban még a Ligatanácsnak is rá kell bólintani a fővárosiak licenckérelmére ahhoz, hogy ismét a Tipsport Ligában szerepelhessenek.
TASR

2019. augusztus 1. 18:07

A Slovan játékosai készülhetnek a Tipsport Ligára ⋌(Fotó: TASR)

A Slovan vezetősége a csütörtöki tárgyaláson bemutatta a kötelező iratokat a Szlovák Jégkorongszövetség végrehajtó bizottságának arról, hogy mind a 67 korábbi játékosuknak kifizették a tartozásukat. Marek Čiliak, Dávid Buc, Tomáš Hrnka és Patrik Lamper egyben kérték a teljes összeget, és végül közvetlenül az augusztus elsejei határidő lejárta előtt sikerült az ő tartozásaikat is kiegyenlíteni. Ezzel teljesítették az utolsó feltételt is – a pozsonyi önkormányzattal szembeni tartozásukat, az Ondrej Nepela Jégcsarnok bérléséért már korábban megfizették – ahhoz, hogy megkapják a licencüket. A Tipsport Ligában szereplő klubok már korábban rábólintottak arra, hogy a Slovan a bajnokságban szerepeljen. 
„A végrehajtó bizottság az elmúlt napokban végig kapcsolatban volt a Slovan vezetőségével, akik bemutatták a szükséges iratokat arról, hogy minden játékosukkal és stábtagukkal rendezték a tartozásukat. Az utolsó négy játékos közül kettő jelezte, hogy megérkezett a számlájára a kért összeg, ketten még nem igazolták vissza ezt, de természetes, hogy a banki átutalás eltart egy ideig. Így a Szlovák Jégkorongszövetség végrehajtó bizottsága jóváhagyta a Slovan licenckérelmét. A kérelmet továbbítottuk a Ligatanácsnak, amely még ellenőrzi a papírokat, és amennyiben mindent rendben talál, kiadják a licencet” – mondta Miroslav Valíček, a végrehajtó bizottság főtitkára. 
A Ligatanács az elkövetkező napokban feldolgozza a kérelmet. A licencek kiadására augusztus 15-ig van ideje. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Gyilkosságok sorát tervezték

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Délután 34 fok is lehet, elsőfokú hőségriasztást adtak ki

BL-selejtezők a tévében

Két személy súlyosan megsérült egy nagydaróci autóbalesetben

Továbbra sem vonzó a Híd házi pálinkafőzése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?