Sport

A szövetség bénázása miatt Vlhovának nem lesz nemzeti színű síruhája

Nyílt levélben fordult a Szlovák Síszövetség vezetéséhez Igor Vlha, az alpesisí-Vk-ban második helyen álló Petra Vlhová apja, mert lánya részére a szövetség nem készíttette el a világbajnokságra szánt nemzeti színű síruhát.
TASR

2019. január 20. 18:00

Petra Vlhová öt számban tervez indulni a vb-n (TASR-felvétel)

A Vk-sorozatban a versenyzők által viselt síruhákon nem szerepelnek a nemzeti jelképek, a szponzorok dominálnak, de a világbajnokságon általában egy-egy ország versenyzői egységes kinézetű, „nemzeti” síruhát viselnek.

Vlha nyílt levelében arra figyelmeztet, hogy bár tavaly megegyezett a szövetség képviselőivel, hogy lánya számára is elkészíttetik a síruhákat, ez nem történt meg. „Szeptemberben még figyelmeztettem az alpesi részleget vezető Garaj urat, hogy foglalkozni kell ezzel a problémával, mert december 15-éig mindenképpen meg kell rendelni a síruhát. A méretre készülő overallok elkészítése 45 napig tart, és a verseny előtt még ki is kell próbálni. Mivel a vb-n műlesiklásban, óriás-műlesiklásban, kombinációban, lesiklásban és szuper-G-ben is szeretnénk rajthoz állni, négy versenyruhára és három edzésen használt ruhára van szükségünk, melyek ára darabonként kb. 750–800 euró. A válogatott síruhák költségei szerepelnek a szövetség költségvetésében” – írja Vlha, hozzátéve, hogy kérése ellenére Petra Vlhová nem kapta meg a nemzeti színű síruhát, ezért Vk-sorozatban használatos overallokban fog versenyezni a februári vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?