A Steauát kapták a trencséniek

<p>Nyon. Az UEFA székházában tegnap kisorsolták a labdarúgó Bajnokok Ligája és Európa Liga selejtezőinek párosítását.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az EL-ben június 30-án vagy július 2-án, a BL-ben július 14-én vagy 15-én lépnek pályára először a magyar és a szlovák csapatok, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Csak a műfű lehet gond

A Fortuna Liga-győztes trencsénieknek nem volt szerencséjük a sorsoláson, a BL-selejtező második fordulójában a román bajnok Steaua lesz az ellenfelük. „A Steaua elfogadható csapat, akivel megküzdhetünk a jó eredményért – hangzott Martin Ševelának, a trencséniek edzőjének első reakciója, aki aztán visszavett az optimizmusból. – Másrészt a román foci nagyon jó, két éve az Astra Giurgiu elleni EL-playoffban erről meggyőződhettünk. Egy dolog biztos: a Steauának kötelező a továbbjutás, mi csak meglepetést okozhatunk.”

A magyar bajnok Videotonnál jóval bizakodóbb a hangulat, a székesfehérváriak a feröeri B36 Tórshavn vagy a walesi The New Saints csapatával találkoznak a második körben. „Az biztos, hogy nem könnyíti meg a dolgunkat, hogy idegenben mindenképp műfüvön kell majd futballoznunk, bármelyik együttes is legyen az ellenfelünk. Ugyanakkor a továbbjutás sorsa a mi kezünkben lesz” – vélekedik Juhász Roland, a Vidi rutinos középhátvédje.

Verhető ellenfelek

Az EL-ben a pozsonyi Slovannál örülnek a leginkább a selejtező első fordulójának sorsolása után, a fővárosiak a gibraltári College Europa ellen játszanak. „Kedvező a párosítás, nagy ismeretlen számunkra az ellenfél. A válogatott korábban csak döntetlenezett Gibraltárral, de egyértelmű célunk a továbbjutás” – mondta Dušan Tittel, a Slovan edzője.

A zsolnaiak is viszonylag könnyű ellenfelet kaptak, az északír Glentoran ellen ők az esélyesek. „Mindig jobb a párharcot otthon befejezni, ám nem csak erre akarunk támaszkodni” – nyilatkozta Karol Belaník, a zsolnaiak menedzsere.

„A kupagyőztes Olimpic Szarajevó nem lesz könnyű ellenfél, de legyőzhető, tipikus balkáni focira számítok tőlük” – jegyezte meg Juraj Jarábek, a nagyszombati Spartak trénere.

Nehéz párharcok

Balkáni csapatok a magyar gárdáknak is jutottak: a Debrecen a montenegrói Sutjeska Niksiccsel, az MTK a szerb Vojvodinával találkozik. „Az biztos, hogy jó csapat a Niksic, az elmúlt három évben produkált eredményeik is ezt igazolják, hiszen nem sok hiányzott ahhoz, hogy most nyáron zsinórban a harmadik bajnoki címüket hódítsák el” – szögezte le Kondás Elemér, a DVSC edzője. „A legerősebb gárdát sikerült megkapnunk. Hatalmas akaraterővel kell játszani, és akkor nem vagyunk esélytelenek” – mondta az nso.tv-nek Kanta József, az MTK játékosa.

A harmadik magyar résztvevő Ferencváros az új idénytől másodosztályú holland Go Ahead Eaglesszel méri össze erejét. „A deventeriek az erős holland élvonalban játszottak, ebből a szempontból nem számít, hogy kiestek. Biztos, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly volt az első körben a máltaiak ellen” – véli Thomas Doll, a zöld-fehérek mestere. (SITA, nso, vidi.hu, dvsc.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?