A spanyolok alig kapnak gólt

<p>A spanyol válogatott tétmeccsen még nem győzte le a franciákat, a mai találkozót azonban egyértelmű esélyesként várhatja.</p>

A címvédő eddig sok mutatóban vezet ezen az Eb-n: a spanyolok lőtték a legtöbb (hat) és kapták a legkevesebb (egy) gólt, ők lőttek legtöbbször kapura (39-szer), ők rúgták a legtöbb szögletet (26), s ők passzoltak a legtöbbször (2411-szer). Viszont ők álltak elő a legmeglepőbb taktikai húzással is: bemutatták a csatár nélküli játékot. A forradalmi újítástól később elálló Vicente del Bosque szövetségi kapitány azt nyilatkozta, a legnehezebb feladata, hogy azok a futballistái is boldogok és motiváltak legyenek, akik a klubcsapatukban „azt sem tudják, létezik cserepad”, a válogatottban viszont oda kényszerülnek.

Laurent Blanc, a franciák szövetségi kapitánya a csapategység fontosságát emelte ki a meccs előtt: „A horvátok megszorongatták a spanyolokat, mert nagyon összetartó együttesük van.” A franciák viszont nem lennének franciák, ha nem vesznének jól össze egy nagy tornán – most a svédek ellen lecserélt Hatem Ben Arfa közölte Laurent Blanc-nal, ha nem bízik benne, inkább küldje haza. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?