A Slovan feledtetné a Zalgiris elleni 0:0-t

Kucka.DAC

Az örmény címvédő Pjunyik Jereván otthonában lép pályára csütörtökön (18.45) a Slovan a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének 2. fordulójában.

Id. Vladimír Weiss vezetőedző csapata múlt héten az esélyes szerepkörében lépett pályára a Zalgiris Vilnius ellen az EKL csoportkörében, de végül be kellett érnie egy gól nélküli döntetlennel Pozsonyban.

Ezúttal is egy papíron gyengébb csapat vár a szlovák címvédőre az örmény bajnok személyében. A Pjunyik Jereván, amely története során először jutott be egy kupasorozat főtáblájára, múlt héten az FC Basel elleni 3:1-es vereséggel kezdte a csoportkörös szereplést. Az örmény klub a BL-selejtezők során előbb a kolozsvári CFR-t, majd a luxemburgi Dudelange-t is kiütötte, aztán a harmadik fordulóban 7:0-s összesítéssel maradt alul a Crvena zvezdával szemben. Az Európa-liga főtáblájáért zajló párharcot büntetők után bukta el a Sheriff Tiraspol ellen. A csapat összértéke a mértékadó transfermarkt.com szerint 7 és félmillió euró a Slovan 19 milliójához képest. Szintén az örmények ellen szól, hogy öt évvel ezelőtt már találkoztak a pozsonyiakkal az Európa-liga selejtezőjében, és akkor kettős vereséggel, 9:1-es összesítéssel búcsúztak.

Vernon de Marco, a Slovan honosított szlovák védője szerint csapata már most azon lesz, hogy kijavítsa a Zalgiris elleni csalódást keltő 0:0-t: „Az a célunk, hogy a következő adandó alkalommal visszaszerezzük az elhullajtott pontokat. Még csak a sorozat elején járunk, így fölösleges értékelni. A selejtezőket sem a legjobban kezdtük, de fokozatosan javult a teljesítményünk. Hasonló trendre számítok a csoportkörben is.”

A Slovan, amelynek ismét segítségére lehet a felépült ifjabbik Weiss, a hétvégén nem játszott bajnoki mérkőzést, így kipihenten léphet pályára a kaukázusi országban. A pozsonyiak hosszú utazásának leginkább a nagy rivális nagyszombati Spartak örülhet, hiszen vasárnap már az Anton Malatinský Stadionban lesz jelenése a Slovannak a Fortuna Liga rangadóján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?