A lévai csapat a II. liga bajnoka

a lévai bajnokcsapat

A lévai csapat a II. jégkorongliga 2008/2019-es évadjának bajnoka.
 

A két győzelmig tartó csatából a lévaiak kerültek ki győztesként, miután a mindent eldöntő összecsapáson meggyőző és célratörő játékkal 5:1 arányban legyőzték a rimaszombatiakat. Előzőleg hazai környezetben mindkét alakulat egyaránt 3:2-re verte ellenfelét, így a II. liga bajnoki címéért semleges pályán játszottak a csapatok. A lévaiak sikerüknek köszönhetően a folytatásban az I. liga sereghajtójával, a HC Prešov Penguins legénységével négy győzelemig tartó mérkőzéssorozat elé néznek. Az első megmérettetésre ma (kezdés 12.30) a zólyomi jégpályán kerül sor. A tét: egy hely a második vonalnak számító I. ligában.


A rimaszombatiak kizárólagos kívánalma volt a detvai stadion kijelölése, ugyanis jó néhány játékosuk annak idején az ottani csapatban szerepelt, és a játéktér mérete is szinte centiméterekre egyezik az övékkel. Ám ez sem segített, mivelhogy a Garam-mentiek rendre egy lépéssel megelőzték az ellenfél játékosait, és mintha jobban akarták volna a győzelmet. Már a második percben Dávid König előnyhöz juttatta a lévaiakat, ám Slavomír Buda emberelőnyből nyolc perccel később egyenlített, és felcsillant a gömöri szurkolók reménye. A gól utáni bedobást követően azonban Vladislav Bogoslovskii meglepte a veterán Karol Križant, és máris 2:1-et mutatott az eredményjelző-tábla. Alig telt el harminc másodperc, amikor Juraj Vrťo növelte csapata előnyét, majd a második és a harmadik harmadban Ivan Kohút és Erik Šramaty beállította az 5:1-es végeredményt.


„Több lévai volt a nézőtéren, mint a közelmúltban az alapszakaszi összecsapásokon hazai környezetben. Hozzájárultak ahhoz, hogy igazi ünnepi hangulat legyen a nézőtéren, és ez segítette a gárdát a végső siker felé. Minden egyes korongért megküzdöttünk, semmit sem hagytunk a véletlenre, az első perctől kezdve az utolsóig harcoltunk. Az újabb kihívásokban sem szeretnénk csalódást okozni” –nyilatkozta az Új Szónak a detvai találkozó után Jaroslav Matejov lévai edző.


„Az első harmadban veszítettük el a meccset. Az elején jól indultunk, ám a játékvezetők téves ítéleteikkel teljesen megbénítottak bennünket. Régen találkoztam hasonló szégyenletes bírói teljesítménnyel. Kemény, színvonalas és élvezetes játékot produkált mindkét együttes, gratulálok a tapasztaltabb ellenfélnek, és sok sikert kívánok a további szerepléséhez” – jegyezte meg Michal Slovák, a rimaszombati HKM klubelnöke és játékosa.
 

Érdekes

A II. LIGA DÖNTŐJE

3. mérkőzés, Detva: HK Levice– HKM Rimavská Sobota 5:1 (3:1; 1:0; 1:0), 1378 néző, játékvezetők: Bachúrik, Štefík-Ivan, Kollár. Gólütők: König (2.), Bogoslovskii (11.), Vrťo (12.), Kohút (34.), Šramaty (60.), ill. Buda (11.). 2:1-es összesítéssel bajnok a lévai csapat, és osztályozót játszhat az I. ligába jutásért. ⋌(áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?