A lehetetlenre készülnek

<p>A továbbjutásra már a matematikai esélyét is elveszítő magyar labdarúgó-válogatott utolsó előtti világbajnoki selejtezőjére készül. Ma (20.45) Bázelben az eddig százszázalékos Svájc lesz Gulácsiék ellenfele.&nbsp;</p>

A magyar válogatottnak eltiltás miatt nélkülöznie kell Dzsudzsák Balázst, Fiola Attilát és Priskin Tamást is. Szalai Ádám sérülés miatt nem léphet pályára, míg Nikolics Nemanja inkább a klubcsapatát választotta ezúttal is. 

Bernd Storck szövetségi kapitány azonban nem aggódik, hogy a legjobb támadó játékosaira nem számíthat. „Néhány csatárt tényleg nélkülöznünk kell, de a mostani csapat meg fogja állni a helyét, motiváltak vagyunk. Ha megnézzük a csapat összetételét, akkor látjuk, hogy nem lehet összehasonlítani az andorrai kerettel. A svájciak nyolc mérkőzésükből nyolcat megnyertek, úgyhogy nekünk nincs veszítenivalónk, megpróbáljuk a lehetetlent. Szeretnénk úgy játszani, ahogy legutóbb a portugálok ellen tettük, persze azzal a különbséggel, hogy ezúttal jó lenne 11 emberrel befejezni a találkozót. Az ellenfelünk kitűnő futballistákkal rendelkezik, nem véletlen, hogy eddig még pontot sem veszített. Harcos produkcióra lesz szükségünk ahhoz, hogy az eltervezett játékunkat meg tudjuk valósítani.” 

A szövetségi kapitány már egy rövid összegzést is tett, ami a számok tükrében némileg furcsán hat. A válogatott ugyanis az idei vbsorozatban eddig nyolc meccsen mindössze tíz pontot gyűjtött. 
„Attól függetlenül, hogy hány pontot értünk el, összességében javítani tudtunk a teljesítményünkön. A labdabirtoklásban és a helyzetek kialakításában nagyon sokat léptünk előre az elmúlt két évben” – mondta a német szakember. 

Xherdan Shaqiri a svájci válogatott egyik legjobbja. A Stoke City középpályása udvariasan nyilatkozott a magyar válogatottról: „Idegenben nagyon megnehezítették a dolgunkat, jó futballistákkal rendelkeznek, biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Mivel egyenes ágon szeretnénk kijutni a világbajnokságra, számunkra csak a győzelem elfogadható. Jobb csapatunk van, abban bízom, hogy ezt a pályán is be tudjuk bizonyítani” – mondta a 64-szeres válogatott klasszis. 

A magyar labdarúgó-válogatott az osztrákok után a svájciakkal találkozott a legtöbbször története során, a mostani világbajnoki selejtező lesz a két együttes 46. párharca. A tétmérkőzéseket tekintve a legutóbbi öt alkalommal nyeretlen maradt a magyar csapat (2016: Magyarország– Svájc 2:3; 1997: 1:1 és 0:1; 1995:0:3 és 2:2), így 1981-ig kell visszatekinteni, akkor született a mostanáig utolsó fontos győzelem, éppen vbselejtezőn (3:0). Vendégként 41 évvel ezelőtt győztek a magyarok utoljára (0:1). 
A párharc eddigi 45 meccse során 30 magyar győzelem mellett tíz svájci siker és öt döntetlen a mérleg. 

A Svájc–Magyarország vb-selejtező ma 20.45-kor kezdődik a bázeli St. Jakob-Parkban, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. 

PRIVACSEK ANDRÁS

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?