A karácsonyfa alá kerül a világbajnoki öv

Galánta |

<p>Múlt péntektől profi ökölvívó világbajnok. Felismerik az utcán, megállítják az emberek, büszkék rá a családban. Galántán és környékén egyszeriben híres ember lett belőle. Kovács Kid Tamás azonban olyan maradt, mint azelőtt volt. És nem is szeretne más lenni. Karácsonykor sem.</p>
<!-- AddThis Button BEGIN -->
<p><a href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4ae87eb4619b4553">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" width="125" height="16" /></a>
<script src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4ae87eb4619b4553&…; type="text/javascript"></script>
</p>
<!-- AddThis Button END -->

A karácsonyfa alá kerül a világbajnoki öv?

Igen. Hiányozna, ha nem sikerült volna megszereznem.

Már véget ért az ünneplés?

Két nap úgy telt el, hogy fel se fogtam, mi történt velem. Nem is ünnepeltünk. Másnap délelőtt a gyerekkel voltam, délután pedig én is segítettem a terem rendberakásában, a szorító szétszedésében. Este eljött hozzánk látogatóba az ellenfelem és az edzője. Söröztünk egyet.

Gyerekei a hétéves Virág és az ötéves Tamás végigaludták a mérkőzést. Mit szóltak a vb-címéhez?

Lefekvés előtt féltettek. Korábban mindig azt mondogatták: apuci megnyeri. Most nem. De reggel, mikor megtudták, hogy győztem, nagyon megörültek. Azóta is hordozzák az öveket. És dicsekednek vele. Ma Győrben voltunk bevásárolni, és a játszóházban újságolták a többi gyereknek. És ellenfelemet, Onyangót is sokat emlegetik.

Felesége a lelátón izgulta végig a meccset. Ő mit mondott, mikor először szólt világbajnok férjéhez?

Csak az öltőzőben találkoztunk, miután túl voltam a doppingellenőrzésen. Azt mondta, már soha ne csináljak ilyet vele. Még egyszer már nem bírná ki. Szerintem legközelebb is biztosan eljön.

Édesanyja otthon maradt, mert nem tudja elviselni, ha püfölik a fiát, de ő volt az első, akit értesítettek. Vele milyen volt az első találkozása?

Rögtön éjjel mentünk hozzá. Örült. Nem nézte a mérkőzést, a sógornőm a tévé előtt ült, anyu meg a teraszon sírt és aggódott. Féltett. És ő sem akarja, hogy még egyszer hosszú meccsem legyen.

Édesapjával már a ringben találkozott. Tőle mit hallott?

Nem dicsért meg, mert ő mást bokszolt volna. Én ezt a taktikát választottam, ez volt sikeres. Jól oldottam meg a feladatot. Apu szerint sok mindent elvárt volna, de én nem azt tettem. Kicsit kritikus volt, de közben boldog is, sírt. Megsirattam megint az öreget.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón még fel sem fogta, hogy világbajnok lett. Azóta meddig jutott a valóság felismerésében?

Már érzem, hogy teljesen más szinten vagyok. Rólam írtak az újságok, amerre megyek, felismernek, gratulálnak, köszönnek. Jó érzés. Egyszerű ember maradok, ezután sem akarok megváltozni, nem akarok más lenni. Az tud boldoggá tenni, ha odajön hozzám egy ismeretlen ember, s látom a szemében, hogy őszintén gratulál, nem az, amikor valaki kétszínűsködve mond valamit. Érzem, hogy máshogyan néznek rám, mióta világbajnok vagyok.

Először tölti világbajnokként a karácsonyát. Hol lesz a családjával? Számít valamilyen külön ajándékra is azért, hogy megvalósította bokszolói álmát?

Nagyon szeretem a karácsonyt, a hangulatát, amikor otthon és együtt van a család. Én inkább ajándékozni szeretek, nem ajándékot kapni. Biztosan megnézem a tévében a Winnetou-t, azt nem hagyhatom ki. Aztán örülök majd a gyerekek ajándékbontásának. Tévézni és pihenni fogok. Otthon, a családommal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?