A gellei diákok történelmi elsősége

gelleiek
Dunaszerdahely/Gelle |

Rendkívül kiegyensúlyozott párharcok végén az idősebb diákok korosztályában zsinórban harmadszor már nem a pozsonyeperjesiek, hanem a gelleiek diadala került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért, terembajnoki címért zajló hagyományos megmérettetésen.

Vasárnap az U15-ösök immár huszonkilencedik téli erőpróbáján a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban öt csapat, Pozsonyeperjes, Gelle, Diósförgepatony, Vásárút és Ekecs-Apácaszakállas csatázott körmérkőzéses rendszerben a trófeáért. 

Az elejétől a végéig izgalmas, színvonalas mérkőzéseket látott a zömmel szülőkből, hozzátartozókból verbuválódott közönség. Az elsőségről a tornazáró eredménye döntött, ugyanis a gelleiek vereségéből a pozsonyeperjesiek húzhattak volna hasznot. Póda Mihály védencei azonban vert helyzetből döntetleneztek, s veretlenül nyerték a tornát. 

„Két győztes csata után a vásárútiak elleni meccsen már 2:0 arányban vezettünk, ekkor már a gyerekek azt hitték, hogy ezzel miénk a három pont, egyben a tornaelsőség. A találkozó végül is 2:2 arányú döntetlennel zárult. Ekkor még a pozsonyeperjesiek előtt is felcsillant a lehetőség, de a diósförgepatonyiak elleni döntetlenjük a mi oldalunkra billentette a mérleg serpenyőjét. 
A torna utolsó összecsapásán vezettünk, majd az ellenfél fordított. A hajrában futottunk az eredmény után, szerencsére pontosztozkodással ért véget a párharc, ezzel mi lettünk a befutók. A véleményekből, visszhangból ítélve megérdemelten” – ecsetelte a fontos momentumokat, fordulatokat Póda Mihály, a győztes kollektíva sikerkovácsa. 

Elmondta, télen előbb a gellei, majd a felbári tornateremben gyakoroltak. „Tudatosan készültünk a feltételekre. Több labdaérintésből épített kombinációkkal, gyakori labdabirtoklással, játékos focival uraltuk a mezőnyt. A motivációt is fontosnak tartottam. Gyakran ismételgettem a tréningeken: bizonyítanunk illene, hogy őszi elsőségünk nem a véletlen műve. Védenceim és szüleik nagy örömére először lett gellei korosztályos csapat területi terembajnok. Sikerünk a kollektíva érdeme. Azoké a csapattagoké is, akiket különböző okokból nem nevezhettem a tornára” – ecsetelte a felkészülést, erényeiket Póda Mihály. Egyébként hálóőrük, Csiba Erik a legjobb kapusnak járó különdíjjal távozott a rendezvényről.

Érdekességnek számít, s a kiegyensúlyozottságot nyomatékosítja, hogy három nyolcgólos focistapalánta, a gellei Sáha Dominik, az ekecs-apácaszakállasi Szomolai Péter és a vásárúti Bazsó Szabolcs a torna utolsó meccse után szétlövéssel döntött a gólkirályi címről.
A csallóközi focielit teremtornái a hét végén a fiatalabb diákok (szombaton) és kezdők megmérettetésével fejeződnek be.

Érdekes

A DUNASZERDAHELYI TERÜLETI FUTBALLSZÖVETSÉG 29. TEREMTORNÁJA

Idősebb diákok (U15), körmérkőzések: Okoč-SokolecOrechová Potôň 4:4, g.: Szomolai 3, Gaál,  ill. Iván 3, Nagy; Trhová HradskáJahodná 4:5, g.: Bazsó 2, Csölle 2, ill. Bokros 2, Szabad 2, Fucsek; Holice na OstroveOr. Potôň 4:3, g.: Sáha, Méri, Gombai, Bugár, ill. Miklós, Nagy, Maschtovsky; Okoč-SokolecTrhová Hradská 7:2, g.: Szomolai 5, Gaál, Puzsér, ill. Bazsó 2; Holice n/O.Jahodná 4:2, g.: Sáha 3, Bugár, ill. Fucsek, Bokros; Trhová HradskáOr. Potôň 3:0, g.: Bazsó 2, Csölle; Okoč-SokolecJahodná 1:3, g.: Gaál, ill. Jakab 2, Fucsek; Holice n/O.Trhová Hradská 2:2, g.: Sáha, Bódis, ill. Bazsó 2; JahodnáOr. Potôň 6:6, g.: Jakab 4, Bokros, Fucsek, ill. Nagy 3, Maschtovsky, Iván, öngól; Holice n/O.Okoč-Sokolec 6:6, g.: Sáha 3, Bódis 2, Méri, ill. Gaál 3, Puzsér 2, Haska.

VÉGEREDMÉNY: 1. Gelle 8 pont (16:13), 2. Pozsonyeperjes 7 (16:15), 3. Ekecs-Apácaszakállas 5 (18:13), 4. Vásárút 4 (11:14), 5. Diósförgepatony 2 (13:17).

A GYŐZTES CSAPAT: Csiba Erik, Bódis Kristóf, Pőthe Ferenc, Bugár Adrián, Méri Ádám, Sáha Dominik, Gombai Kevin, Süli Károly, Viola Bálint, Méry Erik, Bogyai Levente, Cséfalvay Benedek. Edző: Póda Mihály.

DÍJAZOTTAK – legjobb kapus: Csiba Erik (egyházgellei); legjobb mezőnyjátékos: Szomolai Péter (ekecs-apácaszakállasi); legjobb góllövő: Bazsó Szabolcs (8 gól, vásárúti).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?