A fúzió sem kizárt

Galánta |

<p>Az új év elején edzőcsere történt Galántán. A nyugat-szlovákiai régióbajnokságban 9. helyen telelő mátyusföldieket tavasszal Marián Kopčan, a Spartak Trnava egykori labdarúgója vezeti csatába. Elődje, a rutinos Anton Dragúň a II. labdarúgóliga sereghajtójánál, a Ružinánál folytatja pályafutását.</p>

 

Az elnyűhetetlen szakember alighanem a mentési munkálatokra szakosodott. Egy évvel ezelőtt a mezőny végén kullogó galántaiakat vezette ki a gödörből. A hetvenéves Dragúň nagy stratéga hírében áll, egykor a DAC-nál is dolgozott. A mátyusföldiek két meghatározó futballistáját (Martin Kočiš, Elvis Mashike Sukisa) is magával vitte új állomáshelyére. Fociberkekben azt rebesgetik, Dragúň távozása is arra utal, hogy fúzióra készül a két érintett klub. „Nem kizárt, hogy a közeljövőben egyesülünk a Ružinával. A dolgok jelenlegi állása szerint erre csak az esetben kerülhetne sor, ha a nógrádi csapat megőrizné helyét a II. labdarúgóligában. Kiesőként ugyanis a közép-szlovákiai régióbajnokságban folytatná szereplését, ami területileg nem tenné lehetővé a fúziót, melynek adminisztratív lebonyolítására legkésőbb május 31-ig kellene sort keríteni. Sok még a kérdőjel, ezért nem érdemes találgatásokba bocsátkozni. Semmit sem szabad elsietni. Nem szeretnénk a bacsfaiak és a nagylapásiak példáját követni” – nyilatkozta lapunknak Zdenko Ottahel, a galántai Slovan klubelnöke. Ősszel Kočiš és Mashike a Dragúň-legénység legjobbjai közé tartozott. „Kočiš, aki nyolc találattal a házi gólkirályunk, a nagyszombati Spartak futballistája. Mashike viszont a mi labdarúgónk. Remélem, sikerül őketpótolnunk. Szeretnénk a tabella jobbik felében mozogni, célba érni. Új edzőnktől azt várjuk, hogy még több saját nevelésű játékosunknak kínál lehetőséget a bizonyításra. Jelenleg tizenegy hazai futballista tagja a keretünknek” – fogalmazta meg az elvárásokat a mátyusföldi Slovan első embere. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?