„A bajnoki cím hab lenne a tortán”

Óriási várakozás előzi meg a ma esti (18.00) férfi extraligás kosárlabdameccset Komáromban: a helyi MBK Rieker csapata történetében először lép pályára a szlovák bajnokság döntőjében. A három győzelemig tartó sorozatban a privigyei csapat lesz az ellenfele.

A szlovák férfi kosárlabda-bajnokság elérkezett a kicsúcsosodásához: az extraliga ma kezdődő döntősorozatában az alapszakasz két legjobbja, a komáromi és a privigyei csapat találkozik egymással. Szezonbeli négy párharcukon mindannyiszor hazai siker született, így fontos tényező lehet, hogy az MBK Rieker a nyitómeccs mellett az esetleges ötödik, mindent eldöntő találkozót is otthon játszhatja. „Aki figyelte az eseményeket, tudja, hogy tulajdonképpen annak a négy pontnyi különbségnek köszönhetjük az alapszakaszbeli első helyet, amellyel jobb volt az egymás elleni mérkőzéseink kosáraránya. Ez is mutatja, hogy körülbelül egyforma játékerőt képviselünk a privigyeiekkel. Sok múlik majd a pillanatnyi formán, a szerencsén. Bízunk benne, hogy a hazai pálya előnyét továbbra is ki tudjuk használni.” Paulík József, a komáromiak menedzsere szerint noha fiatal a csapatuk, már van elég tapasztalatuk a fiúknak. „Persze látni rajtuk az izgalmat, de ez nem olyan mértékű, hogy az a játék kárára menne.”

Légiósgond kizárva
A playoff eddigi eredményeit ismerve nincs is miért aggódnia František Rón vezetőedző gárdájának: a zsolnaiakat és a svitieket is a lehető leggyorsabban, 3:0-val búcsúztatták, így kellőképpen kipihenhették magukat a döntő előtt. Ellenben a privigyeiek csak a végső ötödik meccsen jutottak tovább a lévaiak elleni negyeddöntőben, s a nyitraiak is nyertek ellenük egyszer a fináléba jutásért vívott sorozatban. Utóbbiak ráadásul a rendőrség segítségét is „igénybe vették”: a hatóság emberei az egyik mérkőzés szünetében (!) igazoltatták a privigyeiek légiósait. „Mi nem foglalkozunk a körülöttük zajló ügyekkel. Azzal tisztában vagyunk, hogy több csapatban is feketén játszottak a légiósok, és úgy érezzük, hogy az idegenrendészet képviselői nem egyformán döntenek bizonyos esetekben. De a szerződéseken, a hivatalos papírokon ott vannak a dátumok, ezeket pedig a rendőrség dolga leellenőrizni, mi igyekszünk csak a magunk dolgával törödni” – jegyezte meg a munkavállalási engedélyek körüli bonyodalmak kapcsán Paulík.

Extra prémium nélkül
A vezetés valóban minden tőle telhetőt megtesz. Például a harmadik, jövő szombati találkozót minden valószínűség szerint egy kivetítőn is követhetik majd a városban a sportcsarnokból kiszoruló drukkerek. „Prémiumot sajnos nincs miből biztosítanunk a játékosoknak, hiszen az egyik legszűkösebb költségvetéssel dolgozunk az extraligás klubok közül. De úgy vélem, annál nagyobb motiváló erőt, mint hogy valaki a bajnoki címért szállhat harcba, nem lehet elképzelni – mondja Paulík. – A szezon előtt azzal indultunk neki a küzdelmeknek, hogy jussunk be a legjobb négybe, és ott minél jobb helyezést érjünk el. A döntő kellemesen meglepett minket.”

Meglesz az első érem
Elmondásuk szerint a kétszeres szlovák bajnok (1994, 1995) privigyeiek sem számoltak azzal, hogy idáig eljutnak. Jó teljesítményüket mutatja, hogy Sullivan Phillips személyében egy olyan kosarassal is rendelkeznek, akit beválogattak a brit olimpiai csapat bő keretébe (ahol például három NBA-sztár is ott van). A szinte kizárólag légiósokra építő felső-nyitrai csapattal szemben (ahol Johan Roijakkers, a vezetőedző is holland) viszont épp a kollektívában rejlő plusz dönthet a Rieker javára. „Itt Komáromban tényleg egy nagybetűs csapat alakult ki. Jó lenne megnyerni az első meccset, mert az adja meg az egész széria alaphangját. De bármi lesz is a vége, elégedettek leszünk, hiszen először leszünk érmesek, a bajnoki cím már csak hab lenne a tortán” – summázta az elmondottakat Paulík József.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?