A 13-ast 72-esre cserélte a csallóközi Matthews

gogharpad

Tíz találat, 7:3-as hazai győzelem került a jegyzőkönyvbe vasárnap délután a galántai területi focibajnokság VI. ligája 24. fordulójában zajlott meccsen, ahol a tallósiak az alsószelieket fogadták.

Az első negyedóra eltelte után a vendéglátók már 3:0 arányban vezettek, a második gólt a sok nagy focicsata főszereplője, Gőgh Árpád lőtte. A focikedvelők számára ismerősen cseng a neve. Szlovákiában, Magyarországon és Ausztriában egyaránt. Fénykorában többek közt a DAC, a Slovan, a Humenné, a Győri ETO FC, a Pécsi MFC, a Gázszer vezéregyénisége volt, de a Stadlau és a Neusiedl mezét is viselte. Tallóson idestova két esztendeje ad fazont a mátyusföldi kollektíva játékának. Elsősorban gólpasszokkal, de gólokkal is nagy szerepet vállal a tabella harmadik helyén álló együttes sikereiben.

„Az előkészítésben az élen járok, húsz gólpassznál tartok. Jó érzés tölt el, amikor helyzetbe hozom a társakat, akik aztán a befejezésnél jeleskednek. A büntetőknél, a szabadrúgásoknál is hasonló az ábra. A végéhez közeledő bajnoki évadban négyszer voltam eredményes. Tavasszal először az alsószeliek elleni meccsen kerültem góllövőként a jegyzőkönyvbe. A visszagurított labdát jobbal lekezeltem, ballal pedig a felső sarokba postáztam. Formás akció végén látványos találatot szereztem. A 80. percben már 7:1 volt az állás, a végét azonban elkönnyelműsködtük. Egyébként elég foghíjasak voltunk. Szűk a játékoskeretünk, a legtöbbször az elejétől a végéig a játéktéren vagyok” – elevenítette fel szerepkörét, ecsetelte a legutóbbi gólzáporos meccset a 49 esztendős labdarúgó.

Érdekesnek találtuk, hogy míg Hodosban 13-as számú mezt viselt, jelenlegi állomáshelyén kivételesen magas mezszámmal futballozik. „Amikor idekerültem, a 13-as mez már foglalt volt. Ezért a 72-est választottam. Mindkét számnak van mondanivalója. Egy számomra fontos dátumból indultam ki, ugyanis 1972. október 13-án születtem” – indokolta döntéseit a csupa szív labdarúgó (és edző). „A DAC U19-es csapatánál asszisztensként dolgozom. A feladat sok kétfázisos edzéssel, utazással is párosul. A klubvezetők, a társak tudják, ha objektív okokból nem is veszek részt a tréningeken, de a DAC utánpótláscsapatánál állandó mozgásban vagyok, egyénileg is karban tartom magam, nincsenek erőnléti problémáim” – fűzte tovább a gondolatsort az ízig-vérig sportember. „Gyerekkoromtól kezdődően mindent a focinak rendelek alá. Odafigyelek az életvitelre, a táplálkozásra, a regenerációra. Nem lógok ki a sorból, nem foglalkoztat a gondolat, hogy befejezzem aktív pályafutásomat. A tallósiak marasztalnak, de további ajánlataim is vannak” – nyilatkozta lapunknak a csallóközi Matthews.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?