400 m vegyes: 1. Cseh, 2. Verrasztó, 3. Kis - mi történt délelőtt az úszó Eb-n?

Budapet |

<p>Cseh László az első (4:14.01 p), Verrasztó Dávid pedig a második (4:14.73) legjobb idővel jutott be a vasárnap kora esti döntőbe 400 m vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokság utolsó napján.</p>

Ugyanakkor a délelőtti selejtezőben összesítésben harmadik (4:14.76) Kis Gergő már nem lehetett finalista a továbbjutók számát nemzetenként kettőben maximáló előírás miatt.

Az nem volt kérdés, hogy a versenyszám címvédője, s Európa-csúcsának birtokosa, Cseh továbblép a nyolc közé, annál nagyobb csatát ígért a másik magyar döntős pozícióért folytatott küzdelem Verrasztó és Kis között. Ezúttal - alig három századdal ugyan, de - előbbi volt a gyorsabb. A 400 m vegyes negyedik hazai szereplője, Gyurta Gergely a 11. eredményt produkálta 4:21.35 perccel.

"Nem vagyok teljesen elégedett a mostani úszásommal, nehézkesnek éreztem magam, s fárasztónak az egészet. Délután sokkal jobb kell, de annak azért örülök, hogy elsőként kerültem be a döntőbe" - mondta Cseh.

Váratlan, s hazai szempontból egyáltalán nem kellemes meglepetést hozott a 400 méteres női gyors selejtezője, amennyiben a négy magyar induló közül még a legjobb, a 200-on itt, a Margitszigeten Eb-bronzérmes, és előzetesen biztos továbbjutónak remélt Mutina Ágnes is csak a 15. lett (4:15.01 p).

Kiszorult a döntő mezőnyéből a Dara Eszter, Kovács Krisztina, Tompa Orsolya, Verrasztó Evelyn alkotta 4x100 méteres női vegyesváltó is, amely csak a 9. lett 4:09.78 perces összteljesítményével.

A Szilágyi Ádám, Gyurta Dániel, Hős Péter, Kozma Dominik összetételű férfi staféta ugyanakkor még éppen besurrant az elittársaságba a nyolcadik helyet érő 3:38.77 percével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?