4 meccs, 4 pofon – amikor otthon alázzák a Realt

<p>Szombat este a Barca négy góllal kiütötte a Realt az El Clásicón. Összeszedtük az elmúlt 10 év nagy hazai Madrid-verést hozó szuperrangadóit.</p>

Real–Barcelona. Több mint egy meccs – az El Clásico a spanyol liga legjelentősebb rangadója. Több mint foci: a spanyolok és a katalánok összecsapása. A derbik gyakran kiegyenlített mérkőzéseket és szoros eredményeket hoznak, ám nem ritkák a nagy zakók sem. Szombaton az FC Barcelona négy gólt szerezve győzött a Real vendégeként, ebből az alkalomból összeszedtük az utóbbi évek legnagyobb madridi égéseit.

A 2005/2006-os szezonban lett bajnok és BL-győztes a Barca, ez még a Ronaldinho-féle csapat volt. 2005 novemberében Madridban 3-0-ra győzött a katalán gárda, különösen a brazil világbajnok szólója maradt emlékezetes (a videón 0:31-től). Real–Barca 0-3.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210158","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Az utóbbi évtizedek legemlékezetesebb madridi Real-verése a 2009-es 2-6 volt. Higuaín fejesével a hazaiak szereztek vezetést, ám utána jött a katalán úthenger. Ez volt Pep Guardiola első szezonja a Barca kispadján, a madridi diadallal gyakorlatilag eldőlt a bajnoki cím sorsa, majd három héttel később a BL-trófeát is megszerezték Messiék (valamint a Spanyol Kupát). A meccs a sok találat mellett főként Xavi remek gólpasszai miatt emlékezetes. Real–Barca 2-6.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210159","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

2011-ben, már a Mourinho-érában a Bajnokok Ligája elődöntőjében találkozott a két gárda (fél évvel korábban volt egy 5-0, de azt Barcelonában „követték el” a katalánok). A madridi mérkőzés brutális belépőiről, Pepe kiállításáról, illetve Messi zseniális szólója (1:22-től) miatt maradt emlékezetes. Real–Barca 0-2.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"210160","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

A szombati meccs úgy indult, hogyha győz a Real, akkor az élre ugrik – gólaránnyal. Ehelyett a Barca javította gólarányát és növelte előnyét a tabella élén, hat pontra. A 0-4 minden idők egyik legsimább madridi Barcelona-győzelme. Itt a meccs összefoglalója és góljai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?