Régió

Vizuális szmog a fővárosban

Pozsony | Egységes szabályzatot dolgozna ki a főváros és a városrészek önkormányzatai a vizuális szmog visszaszorítására. Pozsonyban közel tízezer nagyméretű hirdetőfelület van.
Kiss Bartalos Éva

2016. július 16. 11:49

Ivo Nesrovnal, a főváros főpolgármestere tárgyalt a városrészek polgármestereivel. A vezetők arról egyeztettek, miként tehetnék egyszerűbbé és hatékonyabbá a zavaró kültéri hirdetőfelületek eltávolítását. Munkacsoportot alakítanak, ki, amelynek tagjai a főváros és a városrészek képviselői lesznek.

Nesrovnal az egyeztetésen beszámolt arról, a közel tízezer reklámfelület közül körülbelül négyezer a főváros hatáskörébe tartozik, a többiről a városrészek döntenek. „Rengeteg az olyan reklámfelület, amely rontja a városképet, az életszínvonalat. Lépéseket teszünk azért, hogy eltüntessük az ilyeneket, és egyértelmű szabályokat alkossunk” – közölte Nesrovnal. A főváros egységes stratégiát dolgozott ki az építészeti hivatalok számára, hogy hatékonyabban járhassanak el a reklámfelületek eltávolításának elrendelésekor. A hirdetőtáblák eltávolításáról ugyanis nem a város, hanem a városrészek építészeti hivatalai döntenek.

Pozsony Bécs példáját követné. Az elmúlt időszakban több hirdetőfelületet is felszámoltak, hamarosan eltűnnek az ún. háromlábú reklámtáblák, és ha a járásbíróság jóváhagyja, a lámpaoszlopok lábánál található hirdetőfelületeket is felszámolják. A főváros együttműködik a Kültéri Hirdetések Társulással, amely csoportosítja a bilboardokkal foglalkozó társaságokat. Az adatbázis szerint Főréven, az Óvárosban és Ligetfalun van a legtöbb hirdetőfelület. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
zaklatas

A gyermekzaklatás új színtere a világháló

SNITT

A tökéletes trükk Nagymegyeren

Az EU-n belül egy hivatalos applikáció is segíti a tájékozódást

Utazhatunk? Lesz karantén?

koronavírus rendőrség határ

Ellenőrzést tart a határátkelőkön a rendőrség

dinnye

Kiszorítja a hazait a külföldi dinnye

Bajnokok Ligája
Frissítve

Bajnokok Ligája - Gulácsiék az Atlético Madriddal találkoznak a negyeddöntőben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.