Régió

Választások - Dunaszerdahelyi járás

Dunaszerdahely | Zuzana Čaputová a Dunaszerdahelyi járásban jóval népszerűbb volt Bugár Bélánál. A Nagyszombati kerület legdélebbi járásában átlagosan csak a lakosok 34 százaléka szavazott.
Bartalos Éva

2019. március 18. 15:30

54,6 százalékuk Zuzana Čaputovára, 25,3 százalékuk Bugár Bélára, Harabin és Šefčovič 5 százalék feletti, Kotleba 2,7 százalékos eredményt ért el. Vörösmajorban (Hviezdoslavov), Úszoron és Macházán meghaladta a 60 százalékot a részvételi arány. Több olyan falu is volt, ahol a 20 százalékot sem érte el a részvétel, a legkevesebben, a választásra jogosultak 15,5 százaléka Patason élt szavazati jogával. A járás több településén Bugár Béla volt a legnépszerűbb jelölt, például Kisfaludon, Lúcson, Madban, Csallóközkürtön, Nyárasdon és Ekecsen is a Híd elnökét karikázták a legtöbben. Nagypakán Štefan Harabin 0,4 százalékkal több szavazatot kapott, mint Bugár Béla, a lakosok 10,79 százaléka a magát rendszerellenesnek kikiáltó jelöltre szavazott, Sárréten is ő volt a második legnépszerűbb. Több olyan falu is van, ahol Štefan Harabin lett a harmadik. Ezek közé tartozik egyebek mellett Gelle, Nagyszarva, Lég, Hodos, Egykázkracsa, Bős, vagy Nyékvárkony. Marián Kotleba alacsony százalékaránnyal ugyan, de több községben harmadik lett, például Balonyban, Felsővámoson, Patonyérten, Jányokon és Lúcson.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyarok többsége krónikus beteg

A Woodstock 50 dosszié

A Dunába ugrott és eltűnt egy férfi Pozsonyban

VIDEÓ: Így sírta el magát Theresa May, miközben bejelentette lemondását

Lesik a vízállást a kiskertek tulajdonosai

Zeman László halálára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?