Régió

Új játszóteret adtak át Füleken

A papréti lakótelep, a Daxner utcai Óvoda, de a tágabb környéken élő gyerekek és szüleik is okkal örülnek. Június 24-én, csütörtökön, a város vezetősége átadta az új játszóteret.
ÚJ SZÓ ONLINE

2021. június 24. 19:13

a
Képek: Füleki Városi Hivatal

hogyan a város polgármestere, Agócs Attila informált, a lakótelepi játszótér kiépítésének gondolata nem volt új. A végleges döntés 2 évvel ezelőtt született meg a Fullánkocska elnevezésű verseny szavazása után, ahol Fülek nem nyerte meg az új játszóteret, de a város lakosai és a helyi vállalkozók kitartóan folytatták tovább a harcot a szavazás utolsó pillanatáig. „Bár a játszóteret nem nyertük meg, de tudtuk, hogy nagy az igény iránta, ezért úgy döntöttünk, hogy igyekszünk más utat találni“ – nyilatkozta a polgármester.

Megkeresték ezért a Veolia alapítványt és a Közép-szlovákiai Vízműveket, amely már a múltban is hozzájárult a városi park játszóterének felújításához. „Ismét sikerült megegyeznünk, és 10 ezer euró értékben ajándékoztak nekünk játszótéri elemeket, amit ezúton is köszönünk“- amihez a polgármester még hozzáfűzte, hogy a következő majdnem 10 ezer eurót a város biztosította terepmunkálatokra, kerítésre, biztonsági kamerarendszer felszerelésére és a köztéri világítás megjavítására. A munkafolyamatok nagy részét a Közhasznú Szolgáltatások szervezetének alkalmazottai végezték el.

a

A város polgármestere szerint az új játszótér eredetileg a lakótelep előtt lévő régi játszótér helyére került volna. „Nyilvános lakossági főrum keretein belül kértük ki a helyi lakosok véleményét, és végül megegyeztünk, hogy a játszóteret a lakótelep épülete mögé építjük, és az épület előtti részen új parkolóhelyeket létesítünk és felújítjuk a zöldövezetet. A játszóteret így nemcsak a lakótelepen élő gyerekek használhatják, hanem a lakótelep mellett lévő óvodát látogató gyerekek is, akik számára kis belépő kaput alakítottunk ki.“

Az elmúlt öt évben ez a harmadik játszótér a városban, amelyet felújítottunk vagy újonnan kiépítettünk. Az első komplex felújítson átesett közkedvelt játszótér a Május 1. utcában található a Filbyt mellett, ezt követtek a városi park elavult játszótere. „A közeljövőben új játékelemeket helyezünk el a Mini ZOO területén. A Sládkovič utca és a Vasúti utca közötti blokk felújítási terveivel is foglalkozunk, melynek keretén belül fel akarjuk újítani az ottani játszóteret is“ – fejezte be a polgármester.

 

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Igor Matovič Boris Kollár

Matovič szerint elképzelhető, hogy a Sme rodina nélkül kormányozzanak tovább

koronavírus

Koronavírus – 742 újabb fertőzöttet azonosítottak PCR-teszttel Szlovákiában

Szímő

A Jedlik díjas Popély Gyula és Albert Sándor méltatása

01

Holtan találták meg az eltűnt 18 éves fiút

01

Sorozatdaráló – Lelki élveboncolás

Afganisztán k

A tálibok több segélyt kértek a nemzetközi közösségtől

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.