Régió

Tilosban parkolt, a kerékbilincset lefűrészelte

Nyitra | Rendszeresen ittasan, jogosítvány nélkül, hamis rendszámtáblával közlekedik az a férfi, aki a múlt héten maga fűrészelte le autójáról a kerékbilincset. A rendőrük megbüntetni sem tudják, mert okmányok nem voltak nála és azt sem tudni, hol lakik.
Vrabec Mária

2015. március 3. 17:47

Az 56 éves férfi a Tesco áruház melletti buszmegálló előtt, a tilosban parkolt, a városi rendőrök kerékbilincset tettek az autójára. Alig egy óra elteltével valakitelefonált a rendőrségre, hogy az autó tulajdonosa fűrésszel próbál megszabadulni a bilincstől. Mire a rendőrök kiértek a helyszínre, a férfi már a volán mögött ült, épp indulni készült. Sem jogosítvány, sem pénz nem volt nála, a vérében 0,6 ezrelék alkoholt mértek. Ráadásul két nappal azelőtt ugyanazzal a rendszámtáblával ellátott, ugyanolyan típusú gépkocsi okozott balesetet a városban, és elhajtott. A fűrészes ügyet kihágásként vizsgálják, de a férfi rovásán több is van, ezért nyilván nem fogja megúszni, hogy bíróság elé állítsák.

Renáta Čuhákovától, a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi nem ismeretlen számukra, hat alkalommal indult ellene eljárás ittas vezetés miatt, rendszeresen más autók rendszámtábláját szereli a sajátjára, mert a gépkocsi rossz műszaki állapota miatt bevonták a forgalmi engedélyét. Úgy is elfogták már, hogy egyáltalán nem volt rendszámtáblája, és a parkolásból sem csinál nagy ügyet, bárhol megáll, ahol hely van. Tavaly pont a tilos tábla alatt állította le az autóját, és miután megtalálta a szélvédőjén a bírságról szóló cédulát, a táblát kitépte a helyéről. Pechjére a történteket rögzítette a közelben lévő biztonsági kamera. A bírságot azóta sem fizette ki, mivel nincs állandó lakhelye, nem is tudták kézbesíteni neki az értesítést. A rendőrök kérdésére, hogy hol találják meg, hogy kihallgathassák, most is azt válaszolta, hogy valahol Európában.

Önnek ajánljuk
A parlament elfogadta a Párizsi szerződés ratifikációját

Focus: Helyet cserélt a PS/Spolu és Kiskáék, a magyar pártok továbbra is parlamenten kívül

Zuzana Čaputová

Érsek lehet Sólymos utódja

diéta

Mit kezdjünk a divatdiétákkal?

Peter Pellegrini

Pellegrini válságstábot hívott össze a koronavírus miatt

A Szuezi-csatorna új szakaszának bejárata Egyiptomban, Iszmáilijánál (jobbra). A csatornán vándorolnak át az invazív fajok a Vörös-tengerből a Földközi-tengerbe, aminek a tudósok szerint pusztító következményei lehetnek.

A Szuezi-csatornán át idegen, invazív fajok árasztják el a Földközi-tengert

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Egységesítenék a töltőket az EU-ban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.