Régió

Romlott a levegő minősége Pozsonyban

Pozsony | A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) a megromlott levegőminőségre figyelmeztet Pozsonyban.
TASR

2018. augusztus 20. 16:52

- Robo HUBAČ felvétele

A talajközeli ózon által okozott szmog miatt kiadott figyelmeztetés 14 órától van érvényben visszavonásig. Erről a SHMÚ tájékoztatott hétfőn a honlapján.

Szmogra akkor figyelmeztetnek, ha a levegő ózonkoncentrációjának tájékoztatási küszöbértéke túllépi a 180 mikrogram/köbmétert (µg/m3), egy órás átlag mellett. A levegőben előforduló káros anyagok koncentrációjának határértékeit a levegőminőségről szóló törvény és a hozzá tartozó rendelet határozza meg az emberi egészség védelme érdekében.

2018. március 7. 10:44

Szmogriadó van az ország számos részén

Megkülönböztetik a káros anyagoknak való hosszú távú kitettséget, melyet a károsanyag-koncentráció éves átlagértékeivel fejeznek ki, illetve a rövid távú kitettséget, amelyet az egy órára vagy egy napra vonatkozó átlagértékekkel fejeznek ki. Meghatározzák azt is, hogy egy évben legfeljebb hányszor lépheti át a károsanyag-koncentráció a küszöbértéket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?