Régió

Reneszánsz új vár kicsinyített mása

Érsekújvár | Megkezdte Érsekújvár önkor-mányzata, az Interreg V-A Szlovákia–Magyarország Együttműködési Program fő partnere a Cultplay interaktív tematikus játszópark építését a Nyitra folyó partjánál lévő lakótelepen.
Száz Ildikó

2020. február 21. 13:00

aa

Érsekújvár és további kilenc szlovákiai és magyarországi város vesz részt az együttműködésben. Komárom, Ógyalla, Gúta, Vágsellye és Szőgyén mellett a magyarországi Komáromban, Tatán, Oroszlányban és Kisbéren is épül játszópark. 

Érsekujvár

Komoly összegből épülnek
A Cultplay játszóterek különlegessége, hogy az épületek valódi történelmi eredetéről a magyar, szlovák és angol internetes alkalmazás jóvoltából még többet megtudhatnak a gyerekek. A projekt összköltsége 2,8 millió euró. Vannak helyek, ahol már átadták a játszótereket. Az érsekújvári játszópark az egykori vár mintájára mintegy 400 ezer euróból épül meg, amelyből 20 ezer euró a város önköltsége. A különleges játszótér nemcsak a járási székhelyen élő gyerekeket, családokat szolgálja majd, hanem az Érsekújvárba látogató partnervárosokban élőket is. 

Vágsellye

Különleges játszóterek
Vágsellyén a magyarországi Oroszlány közelében található Majk Kamalduli Remeteség épületegyüttese mintájára készült el a játszópark és tavaly ősszel nyitották meg a műjégpálya közelében lévő területen, az átadási ünnepségre meghívták az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola tanulóit. Vágsellye testvérvárosában, Oroszlányban a vágsellyei reneszánsz kastély mintájára építettek játszóparkot. 
Érsekújvárban 585 négyzetméteres területen a reneszánsz korabeli új vár kicsinyített mását építik meg a bástyákkal együtt. A gyerekek játékos módon szerezhetnek új ismereteket egy jelentős, a város életét is meghatározó történelmi időszakról. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Komárom

Az önkormányzatok is bajba kerülhetnek

Saját házában lopták meg a 75 éves nénit

Magyarul is figyelmeztet a belügyminisztérium a csalókra

határátkelőhely

Szigorított határellenőrzés, torlódás az átkelőknél

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négyen utastársa megsérült

Tragédia: 21 éves férfi vesztette életét, négy utastársa megsérült

A németországi minimálbér nehezíti a munkanélküliség leépítését

Egy hónappal tovább folyósítanák a munkanélküli segélyt

televízió gyerekeke

Televíziós iskolával szimulálnák a valódi oktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.