Régió

Panaszkodnak az írekre Szencen

Szenc | Visszatértek az ír turisták a Napfényes-tavakhoz. Idén jóval több karaván érkezett a kempingbe, mint az előző években, lovas rendőrökkel próbálnak rendet tenni a hangoskodó vándorok között.
Bartalos Éva

2018. augusztus 13. 19:20

(Fotó: Plus Jeden Deň/ Emil Vaško)    

Évek óta népszerű az ír turisták körében a szenci üdülőhely, nyaranta több tucat modern és drága lakókocsival érkeznek a fürdővárosba. Gyakran hangoskodás és rendbontás kíséri többnapos ottlétüket. Idén a szokásosnál is több karaván érkezett, mintegy száznegyven lakókocsival körülbelül négyszáz ír csavargó táborozott le a kempingben. „Ők mások, mint a többi turista, kevésbé alkalmazkodók, temperamentumosabbak, de a rendfenntartó erőkkel közösen igyekszünk kézben tartani a helyzetet” – nyilatkozta lapunknak Róbert Podolský, a Szenci Idegenforgalmi Szervezet (SCR) igazgatója. „A Szenci Idegenforgalmi Szervezet a nyári szezon előtt szerződést kötött egy magán biztonsági szolgálattal és megegyeztek a városi rendőrökkel, valamint a járási rendőr-kapitánysággal, hogy közösen felügyelik a rendet, ha újra Szencre látogatnának az írek” – olvasható a város honlapján. Sok turista és helyi lakos is panaszkodik a zajos tömegre, a vendéglők és a büfék üzemeltetői is elégedetlenek. „Reggelig nem aludtunk, hajnali 3-kor tűzijátékot rendeztek, nekik mindent szabad?” – tette fel a kérdést egy lakos a közösségi portálon. Az utóbbi napokban több rendőr teljesített szolgálatot az üdülővárosban és lovas járőrök is felügyelték a helyzetet.

Podolskýtól megtudtuk, már nem sokáig maradnak az ír csavargók Szencen, csütörtökön tábort bontanak. A város a jövőben nem engedélyezné, hogy a Napfényes tavaknál táborozzanak a csavargók, illetve megoldást keresnek arra, hogy rendbontás esetén hogyan küldhessék el a turistákat.

 

2018. augusztus 16. 11:55

GALÉRIA: Ír karavánok lepték el a szenci Napfényes-tavakat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?