Régió

Métapályává változtatták a lévai várat a cserkészek

Léva | Léva. 17. alkalommal rendezte meg a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség az Országos Métabajnokságot, melyre idén szeptember 11-e és 13-a között Léván, a 46. sz. Kittenberger Kálmán Cserkészcsapat szervezésében került sor.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. szeptember 14. 21:59

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egyik legnagyobb országos rendezvényén Pozsonytól Kassáig több mint 260 cserkész vett részt. A résztvevők szálláshelyét a lévai Juhász Gyula Alapiskola termeiben biztosították, a métabajnokság mérkőzéseit a focipályán játszották, a döntőknek viszont a lévai vár adott helyszínt.

A bajnokság szombaton, két kategóriában zajlott: a fiatalabb, 10-14 éves cserkészek a Kölök kategóriában, míg az idősebb, 15-19 éves cserkészek a Suhanc kategóriában mérhették össze erejüket. A csoportmérkőzésektől a döntőig végül csak négy métacsapat juthatott el: Kölök kategóriában Szőgyén és Fél csapata, Suhanc kategóriában pedig Bős és Érsekújvár csapata küzdött meg egymással. A lévai várban megrendezett döntőkben végül Fél és Érsekújvár métacsapata győzedelmeskedett.
 
A résztvevők esténként a teaházban vagy társasjátékozás közben töltődhettek fel, és pihenhették ki a nap fáradalmait. Ezen kívül péntek este lehetőség volt meghallgatni a nyugati szórványban élő magyar cserkészek által rendezett Jubileumi Nagytábor felvidéki résztvevőinek beszámolóját az Amerikai Egyesült Államokban szerzett élményeikről. Szombat este a helyi LM-Retro Band szórakoztatta a cserkészeket.
 
„A lévai cserkészcsapat szövetségünk kisebb létszámú csapataihoz tartozik, ezért is volt óriási kihívás számunkra, hogy képesek legyünk megszervezni egy ekkora rendezvényt. A szervezést és a lebonyolítást is élveztük. A visszajelzések alapján a cserkészek nagyon jól érezték magukat, mintegy nyárzáróként egy igazán jót sportoltunk. Az elmúlt hétvége buzdítás lehet más, kisebb cserkészcsapatok számára is, hogy bátran belevágjanak egy ilyen méretű rendezvény megvalósításába” – mondta Szűcs Szabolcs főszervező, a cserkészcsapat parancsnoka. (szmcs-p, ú)
 
 
 
(Lengyel Zoltán felvétele)
 
 
Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?