Régió
A füleki vár - TASR-felvétel

Megnyitják a föld alatti folyosókat a füleki várhegy oldalán

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 15. 19:55

Fülek | A Múzeumok Éjszakáján megnyitják a föld alatti folyosókat a várhegy oldalán.

Két fő programponttal készül a losonci járásbeli Füleki Vármúzeum az idei Múzeumok és Galériák Éjszakájára: átadják az új, történelmi eseményeket ábrázoló bejárati díszkaput, és megnyitják a várhegy oldalában található föld alatti folyosókat. A rendezvény szombaton 17.30-kor kezdődik. A belépés ingyenes.

Viktória Tittonová, a Füleki Vármúzeum igazgatója elmondta, két kiállítás megnyitása is része a programnak. „Az egyik a Fülek 1938–1945 című, és a város helyzetét dokumentálja a második világháború idején. A régi fényképek, a katonai egyenruhák és a szemtanúk elbeszélései a 20. század első felének kegyetlen időszakába repíti vissza a látogatókat” – magyarázta az igazgató. A másik kiállítást Gésa és szamuráj címmel nyitják meg a Bebek-torony ötödik emeletén. „A látogatók a szamurájok és a gésák mindennapi életével ismerkedhetnek meg, valamint a korabeli japán harcművészettel és kézművességgel. A kiállított tárgyakon és a szöveges magyarázatokon keresztül betekinthetünk Japán egy régi korszakába (1185–1868), abba az időbe, amikor a szamurájok komoly befolyást gyakoroltak a társadalomra és a kultúrára” – mondta Tittonová. Hozzátette: a program az esti bemutatókkal teljesedik ki, lesz koncert, valamint japán harcmű-vészeti bemutató. (TASR)

füleki vár
- TASR
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk