Régió

Ma még szavazhat Nagyszombat megye költségvetéséről

Nagyzsombat | Ma éjfélig dönthetünk arról, hogy milyen projekteket támogasson a participatív költségvetésből Nagyszombat megye. A Galántai járásból 15, a Dunaszerdahelyiből 11 pályázott a részvételi költségvetési programban.
Bartalos Éva

2019. május 23. 12:00

Az értékelő fórumtól a nagymegyeri Sermo Popula Polgári Társulás népművészetet fejlesztő terve kapta a legmagasabb pontszámot

Május 10-től lehetett szavazni a projektekre, először dönthettek a költségvetés elosztásáról a lakosok. Összesen 89 pályázat érkezett a programba, 250 ezer eurót osztanak szét a sikeres résztvevők között. A részvételi költségvetés elosztásáról részben a lakosok döntenek, akik szavazataikkal 3 kiválasztott tervet támogathatnak.

A közösségi szavazás az értékelés egyik része, a másik felét egy megyei képviselőkből, hivatalnokokból és a közösség képviselőiből álló ún. deliberalizációs fórum adta meg. Ők többféle szempont alapján értékelték a terveket, amelyekkel a tavaszi fórumokon a nyilvánosság is megismerkedhetett. Az internetes szavazás és az értékelő fórum összesített eredménye alapján áll össze a sikeres projektek listája, amelyek legfeljebb 5 ezer euró támogatást kapnak a megyétől a megvalósításra. A Galántai járásban 15 projektre szavazhatnak a lakosok, 55 ezer euró támogatást osztanak szét. A fórum Szeredben modern és zöld közösségi tér kialakítását, a galántai Hanza park revitalizációját és az alsószerdahelyi gyümölcsös kerékpármegállók kialakítását sorolta a legjobb három projekt közé. A Dunaszerdahelyi járásban 54 ezer euró jut a tervek megvalósítására, a kritériumokat teljesítő 11 pályázó azonban nem merítette ki az összeget, 4 ezer euróval kevesebbre van igény. Az értékelő fórumtól a nagymegyeri Sermo Popula Polgári Társulás népművészetet fejlesztő terve, a Somorjai Madách Ferenc Gimnázium kerékpáros projektje és a dunaszerdahelyi Mačičky Polgári Társulás egészséges macskapopuláció kialakítására irányuló terve kapta a legmagasabb pontszámot.

A részvételi költségvetésből támogatott programokat november végéig kell megvalósítani. Ma éjfélig a tvorimekraj.sk honlapon lehet voksolni a projektekre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?