Ismét Érsekújvárban tüntettek a kormány politikája ellen (FOTÓK)

tuntetes

A negyedik tiltakozó megmozduláson csaknem 150 lakos vett részt csütörtökön, még az égiek is kegyesek voltak hozzájuk, mert elállt az eső. A teret több rendőr őrizte, de az egyórás tüntetés békésen zajlott.

Katarína Slobodníková városi képviselő, környezetvédő felszólalásában a civil szféra kirekesztettségére, valamint a környezetszennyezésre, illetve a szemétégetők veszélyeire mutatott rá. Utalt a klímatörvényre, utalt Tomás Taraba környezetvédelmi miniszter döntésére, aki egy újabb kis vízerőmű beindítását szorgalmazza, amivel további környezetrombolásra kerülhet sor. Pavel Macko tábornok felszólalását, aki Ali babához és a negyven rablóhoz hasonlította a jelenlegi kormányt, nagy taps kísérte. „Üdvözlöm az érsekújvári és a régióbeli lakosokat, azért jöttünk össze, mert szabad polgárok vagyunk, akik szívükön viselik az ország sorsát és nem mindegy, milyen körülmények között élnek majd a gyermekeink. Nem hallgathatunk. Ez a kormánykoalíció nap mint nap érezteti arroganciáját, hatalomvágyát. Értelmes vita nélkül változtatja a törvényeket, holott a lakosoknak biztonságra van szükségük függetlenül attól, milyen a nemzetiségük, vallási hovatartozásuk.

A jelenlegi kormány üzenete: megnyerték a választásokat és nekik mindent szabad, azzal vádolnak bennünket, hogy elutasítjuk a választási eredményeket. A hatalmon lévő kormánynak minden polgárt kellene szolgálnia. Nem tehetnek meg bármit” – hangsúlyozta Pavel Macko. A felszólaló fiatalok egyike a művészeti élet megnyomorításáról szólt és a jelenlegi kulturális miniszter érthetetlen, logikátlan döntéseiről. Végül Kvet Nguyen vizuális művész, a második generációs vietnami származású, Szlovákiában született, Érsekújvárban és a pozsonyi képzőművészeti főiskolán tanult lány beszélt édesapja meneküléséről, saját diákkori meghurcoltatásáról. Jozef Pirohár a civil kezdeményezés szervezője végezetül arról tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy február 21-én megemlékezést tartanak Érsekújvár főterén Ján Kuciak és menyasszonya tragikus halálának az évfordulóján.

Érsekújvár főterét negyedik alkalommal töltötték be érsekújvári és régióbeli tiltakozók, akik nem értenek egyet a hatalmon lévő kormány arroganciájával

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?