Régió

Igazgatóváltások a megyei kulturális intézmények élén

Érsekújvár | Bihari Tamást, a Thain János Múzeum megbízott igazgatóját, eddigi gazdasági vezetőjét nevezte ki Nyitra megye önkormányzata a kulturális központ élére. Pályázatot írt ki továbbá a fenntartó az Érsekújvári Regionális Művelődési Központ igazgatói posztjára, mert az igazgatónő lemondott.
Száz Ildikó

2018. december 15. 12:51

Gudmon Ilona (jobbra) a Thain János Múzeum korábbi igazgatója, aki több évig végzett minőségi munkát a központ élén, már nyugdíjdba vonult - A szerző felvétele

Két fordulós volt az igazgatói pályázat a Thain János Múzeum vezetői posztjára is, pont úgy, mint néhány hónappal korábban a Zmeták Ernő Galériában. A múzeum fenntartója augusztusban bízta meg ideiglenesen Bihari Tamást az igazgatói feladatok ellátásával. A tavaszi igazgatói pályázat során kiválasztott Vincze László, a lévai levéltár dolgozója végül úgy döntöt, mégsem vállalja a feladatot. Új pályázatot írt ki októberben a megye önkormányzata, amelyből végül a múzeum alkalmazottja került ki győztesen. Nyitra megyén ismét kénytelenek voltak foglalkozni a képviselők az Érsekújvári Regionális Művelődési Központ körül hónapok óta gyűrűző botrányokkal. A testület elfogadta Marta Šimo-Svrčeková igazgatónő lemondását, és új pályázatot ír ki erre a tisztségre. Egy alkalommal már Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere és megyei képviselő javaslatot tett Šimo-Svrčeková leváltására, arra hivatkozva, hogy a művelődési központ vezetőjéről az ellenőrzés során kiderült, számos hibát követett el a munkája során.

A Thain János Múzeumban állandó és alkalmi kiállításokat rendeznek az egész régió lakosai és diákjai számára
A Thain János Múzeumban állandó és alkalmi kiállításokat rendeznek az egész régió lakosai és diákjai számára - A szerző felvétele

Az intézet vezetője ugyanakkor megengedhetetlen hangnemben beszélt az alkalmazottaival. Nyitra megye képviselő-testületének néhány tagja is megkapta azt a hangfelvételt, amellyel a központ dolgozói bizonyítják, hogy durván szidalmazta őket az igazgatónő. Milan Belica megyeelnök akkor nem írta alá a testület azon határozatát, amelyben jóváhagyta az Érsekújvári Regionális Művelődési Központ igazgatójának a leváltását.

A központ dolgozóit időközben újab szóbeli támadások érték a munkahelyükön, és egy alkalommal megtörtént, hogy az igazgatónő fizikailag bántalmazta egyik kolléganőjét. Értesüléseink szerint az alkalmazottak már csaknem öt éve próbálkoztak azzal, hogy felhívják a fenntartó figyelmét a művelődési központban uralkodó állapotokra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?