Régió

Feljelentette a család a cirkuszt, tart a vizsgálat

Kassa | Még mindig nem zárta le a rendőrség a szeptemberi kutyatámadás ügyét.
Németi Róbert

2015. október 9. 11:59

Az akkor Kassán vendégszereplő budapesti Eötvös Cirkusz egyik lakókocsijához kikötött kutya megharapott egy hároméves kisfiút, felszakította a felső ajkát. A család feljelentette a cirkuszt, a rendőrségi vizsgálat eredményét várják.
 
Az incidens a cirkuszi előadás szünetében történt. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a gyerekek a popcornos sátor mellett játszottak, amikor a kutya rátámadt a kisfiúra. Az Eötvös Cirkusz vezetősége szerint nincs kizárva, hogy a kutya a kezében lévő popcornos zacskót akarta elkapni. „Sajnáljuk ami történt, nem is értjük, mi történt. A kutya állandóan gyerekek között van, eddig senkit nem bántott. A kutya szabályszerűen, egy 2 méteres kötélen volt kikötve, egy elzárt területen. A mi gyerekeink sokszor dobálnak pattogatott kukoricát a kutyának, hogy a levegőben elkaphassa. Szerintem a kutya most is csak játszani akart, de ugrás közben megkarmolta a kisfiút” – nyilatkozta lapunknak Eötvös Zsuzsa, a kutya tulajdonosa, és hozzátette, a baleset egy magánterületnek nyílvánított részen történt.
 
A cirkusz vezetőségét a balesetről csak az előadás után két órával értesítették a fiú szülei. Az incidensről a kisfiú édesanyját is megkérdeztük, ő teljesen más véleménnyel van az esetről. „Olivér szerencsére már jobban van. Még nem kaptuk meg a rendőrségi vizsgálat eredményét, azt viszont elmondhatom, hogy a támadás óta a cirkusz egyszer sem keresett minket és sehogy sem próbálták megoldani az ügyet. A gyerek azóta retteg a kutyáktól, ha meglát egyet, pánikrohamot kap” – mondta Tana Behava, a kisfiú édesanyja.
 
A cirkusz cáfolta a nő állításait, azt mondják, többször is kapcsolatba léptek a családdal. „Még a történtek estéjén felajánlottuk segítségünket, és azóta többször is beszéltünk a fiú apjával és annak élettársával. Többször is elnézésüket kértük, érdeklődtünk a gyerek állapotáról és megkérdeztük, tudunk-e valamiben segíteni. Szívből sajnáljuk, ami történt, és jó tudni, hogy a kisfiú már jobban van” – mondta Eötvös Zsuzsa. Az ügyet a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság vizsgálja az orvosi jelentés, illetve a gyerek sérülései, a felépülési idő alapján. „Ha bebizonyosodik, hogy a cirkuszt terheli a felelősség, büntetőeljárást indítunk ellenük” – mondta Jana Mésárová rendőrségi szóvívő.
Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?