Régió

Fékhiba okozta a tüzet Szencen

Szenc | Hétfő délutánra sikerült eloltani a Szenc és Diószeg között, a vasáti sínek mellett keletkezett tüzet. Kora estére normalizálódott a vasúti forgalom a szakaszon.
Bartalos Éva

2018. augusztus 14. 16:22

Több tűzfészek is kialakult a vágányok mellett Diószeg és Magyarbél között (Fotó: senec.sk/Agárdy Gábor)

Délután fél kettőkor az egyik mozdonyvezető értesítette a tűzoltókat, hogy kigyulladt a növényzet Magyarbél és Újvilág (Nový Svet) között. A tűzoltóság tájékoztatása szerint közel tizenöt tűzfészek alakult ki a vágányok mellett. Harmincöt tűzoltó próbálta megfékezni a lángokat a hivatásos tűzoltók mellett a környékbeli falvak – Éberhard, Pozsonypüspöki, Nagyfödémes és Dunahidas – önkéntes testületei is kivonultak és a belügyminisztérium repülőgépparkja is segítette a nagy kiterjedésű tűz oltását. Szencen egy nyaraló is lángra kapott, előzetesen háromszáz euróra becsülték a kárt. Martina Pavlíková a Szlovák Vasúttársaság szóvivője közölte, hogy délután fél három után Diószeg és Szenc között is szükség volt a tűzoltókra, ugyanis ezen a szakaszon is felcsaptak a lángok. „Az egyik elhaladó vasúti szerelvény fékeinek műszaki hibája okozta a tüzet” – írta a tűzoltóság. Az oltás ideje alatt szünetelt a vasúti közlekedés Diószeg és Magyarbél között.

2018. augusztus 13. 17:02

Tűz ütött ki a vasúti vágányok mellett Szenc közelében

„Összesen tizennégy vonat késett a tűz miatt, a gyorsvonatok és a nemzetközi járatok Nagyszombat felé kerültek” – folytatta Pavlíková.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Menyhárt visszalép Mistrík javára

Robert Fico nem jelölteti magát az alkotmánybíró-választás következő fordulójában

Kitolta a fagyra a hajléktalant

A rendőrség nem akadályozza a gazdák traktoros bevonulását Pozsonyba

Halálra késeltek egy férfit Pozsonyivánkán

A fogyasztók fizetik ki az üzletek különadóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?