Közélet

Eszméletlen albérlet- és lakásárak Pozsonyban

Pozsony | Aki Pozsonyban akar lakást vásárolni vagy albérletbe költözni, annak még több pénzt kell összekaparnia.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 2. 12:02

Illusztráció - Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

A Bencont Investments társaság legfrissebb elemzése szerint az ingatlanárak az elmúlt egy évben több mint 8 százalékkal nőttek. 

A felmérés szerint az idei harmadik negyedévben a régebbi lakások négyzetméterenkénti átlagára Pozsonyban 2425 euró volt, 8,2 százalékkal több, mint egy éve. 

A Bencont Investments elemzői szerint az elmúlt négy évben több mint 34 százakkal nőttek az ingatlanárak, az egyes városrészek között persze továbbra is látványos különbségek vannak. Pozsony egészét tekintve egy használt, nem egészen 70 négyzetméteres lakás ára átlagosan 163 ezer euró. A legdrágábbak az Óvárosban, ott egy ilyen lakás átlagosan 238 ezer euróba kerül, míg a Duna túloldalán, Ligetfalun ekkoráért nagyjából 137 ezer eurót kérnek. A legnagyobb kínálat háromszobás lakásokból van, az eladásra szánt lakások 41 százalékát teszik ki. A lakások 32 százaléka kétszobás, 16 százaléka egyszobás, 10 százalékuk pedig négyszobás. 
A Bencont Investments kimutatása szerint a kisebb alapterületű lakásokból már most is hiány van, a kereslet pedig fokozódni fog, így az ilyen lakások ára tovább nő. 

Ezzel párhuzamosan az albérletek is drágábbak. Az átlagos bérleti díj 12,41 euró négyzetméterenként, az energiaköltségeket is beleértve, ez 11 százalékkal több, mint egy éve. 

Egy pozsonyi lakás havi bérleti díja így ma már átlagosan 800 euró körül mozog. (mi, TASR)

2018. április 9. 19:00

A fővárosban tovább nőnek a lakásárak
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?