Eredmények a Dunaszerdahelyi járásból

országos tesztelés
Dunaszerdahely |

Dunaszerdahelyen tegnap az óvodák és iskolák személyzetét, valamint az iskolába készülő gyerekek szüleit tesztelték. Az 1 976 mintából 23 volt pozitív, 1,16 százalék a fertőzöttek aránya. A városban elhalasztották a hétfői iskolanyitást. Ma reggel 8 és este 8 között a megszokott hat mintavételi helyen tesztelnek.

Somorján 2 399 tesztet végeztek el tegnap, 24 esetben volt pozitív a minta, ez 1 százalékos fertőzöttségi arányt jelent. Hétfőtől megnyitották volna az alapiskolákat az első és második évfolyamba járó diákoknak, az önkormányzat este közölte, hogy hétfőtől mégis marad a távoktatás.

Nagymegyeren szombaton tovább tartottak nyitva a mintavételi helyek, este 8-ig teszteltek. A városban hétköznap is nyitva tart egy állandó mintavételi hely, itt január 26. és február 3. között 3 711 mintavételt végeztek el, és 300 pozitív lakost szűrtek ki. A fertőzöttségi arány 7 százalékot mutatott. Közülük legtöbben nagymegyeriek, tőlük származik a pozitív leletek fele, a fertőzöttek 17 százaléka ekecsi, de balonyi, lakszakállasi, és nyárasdi lakosokat is kiszűrtek.

Bősön 1,3 százalékos fertőzöttségi aránnyal zárták a szombati mintavételt. 2 067-ből 27 esetben mutatták ki a fertőzést.

Nyárasdon továbbra is magas a fertőzöttek aránya, szombaton 1 077-ből 21 teszt, vagyis a minták 1,95 százaléka volt pozitív. A hét közepétől karantént rendelt el a közegészségügyi hivatal a dunaszerdahelyi járásbeli községhez tartozó Jánosteleken, az ott élőket később PCR-tesztekkel is kivizsgálták. Hétfőtől a nyárasdi alapiskolában sem kezdődik el az oktatás.

A Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal szombaton este tájékoztatta az önkormányzatokat a romló járványügyi helyzetről, ami miatt az iskolanyitást sem támogatják. Somorja vezetése a közösségi portálon is megosztotta a levél tartalmát. Azt írják, hogy két hét alatt 2942 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak, ami 695-tel több, mint az előző időszakban. “A szűrőtesztelések valamennyi eredményét még nem tudtuk feldolgozni a növekvő esetszámok miatt. A 2942 esetből 1090-et a PCR-tesztek, 1852-t pedig az antigén-tesztek mutattak ki. A járvány főleg a családokon belül terjed, 91 családon és munkahelyen belüli fertőzési gócpontot tartunk nyilván.” A nyárasdi gócponton kívül a Dunaszerdahelyen a korábban vesztegzár alá helyezett Karcsai úti telepen, a légi légi Vitalita egyik részlegén, egy nyékvárkonyi cégben is járvány jellegű tömeges megbetegedést észleltek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?