Régió
Illusztrációs felvétel - Fotó: pixabay

Ékszereket és pénzt adott át egy csalónak egy nyugdíjas asszony

TASR

2018. szeptember 26. 11:35

Léva | Arany ékszereket és készpénzt csalt ki egy ismeretlen férfi egy Lévai járásból származó nyugdíjas asszonytól. Erről Božena Bruchterová, a nyitrai kerületi rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott szerdán.

Katarína asszonynak egy ismeretlen férfi telefonált, aki doktor Mackóként mutatkozott be. Az idős asszonynak azt mondta, hogy a fiának balesete volt, és „kárpótlást” követelt tőle azért, hogy hallgat a balesetről. A 81 éves asszony az ismeretlen férfinak 2000 euró készpénzt és arany ékszereket adott át. A csaló összesen mintegy 3000 euró összegű kárt okozott a sértettnek.

A lévai rendőrség nyomozója csalás ügyében indított büntetőeljárást. A rendőrség intenzíven dolgozik az ügy felderítésén. „Főleg az idősebb állampolgárokat figyelmeztetjük, hogy ne hagyják magukat becsapni. A csalók különféle ürüggyel tévesztik meg az időseket, és csalják ki tőlük a megtakarított pénzüket vagy az értéktárgyaikat” – hívta fel a figyelmet Bruchterová.

2018. június 14. 12:05

Internetes csalókra figyelmeztet a rendőrség
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk