Régió
Eddig 80 km hosszú bicikliút épült a megyében - Felvétel: Michal Smrcok/Plus jeden deň

Bővítik a kerékpárút-hálózatot Nagyszombat megyében

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. június 13. 17:42

Nagyszombat/ Galánta | Mintegy 40 kilométernyi új kerékpárút épülhet a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban.

További kerékpárutakkal bővítenék a Nagyszombat megyei hálózatot. A Vág menti biciklissugárút kiépítésén kívül a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban is új kerékpárutak épülhetnek.

2018. február 13. 12:42

Kerékpárút épül Nyitra és Verebély (Vráble) között

Patrik Velšic, a megyei önkormányzat szóvivője közölte, hogy támogatják a városok és falvak közötti kerékpárút-hálózat építését. „Több mint 40 kilométer hosszú kerékpárút kötheti össze a Galántai és a Dunaszerdahelyi járás 9 települését. A megye 22 ezer euró támogatást ad az útvonal projektdokumentációjának kidolgozására” – tájékoztatott a szóvivő. Felsőszeli, Alszószeli, Pozsonyeperjes, Királyrév, Taksony, Hidaskürt, Tallós, Nádszeg és Vezekény között építenének kerékpárutat. A megye hozzájárulna a Vág menti biciklissugárút kibővítéséhez. Jelenleg a projektdokumentáció kidolgozásához szükséges szerződés előkészítésén dolgoznak. A megye az Integrált Regionális Operatív programból finanszírozná a mintegy 15 kilométer hosszú útvonal megépítését. A kerékpárút várhatóan 1,8 millió euróba kerül, ennek 5 százalékát a megye fizeti. Jövőre kezdődhet a 200 kilométer hosszú sugárút Horný Čepeň és Šulekovo közötti szakaszának építése, 2020-ra elkészülhet az útvonal. Miroslav Knap, a hivatal osztályvezetője közölte, hogy a gyors bővítésért szorosabb együttműködést alakítanának ki Zsolna, Nyitra és Trencsén megyével. „Folytatni szeretnék a Šulekovo és Pöstyén közötti szakasz építését is” – fogalmazott Knap.

A megyei önkormányzat eddig közel 219 ezer eurót fordított a bicikliutak projektdokumentációjának kidolgozására. Ebből összesen több mint 80 kilométer kerékpárút épülhet a falvak és városok között. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk