Régió
A kórházak előtt még több parkolóhelyre van szükség - Képarchívum

Bővítenék a kórházi parkolókat

Száz Ildikó

2017. november 23. 11:10

LÉVA/ÉRSEKÚJVÁR | Ingyen parkolhatnak a kórházba érkezők, de továbbra is kevés a férőhely. Lakossági felmérést készített az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet vezetése, amelyből kiderült, az intézetben dolgozók és a betegek nehezményezik, hogy túl kevés a parkolóhely a kórház közelében.

Érsekújvárban a kórház bejáratánál lévő 5100 négyzetméteres területen 270 parkolóhely van, a terület melletti főút miatt azonban nem tudják bővíteni a parkolót. Egyetlen lehetőség van, hogy a kórház belső udvarán nyissanak új parkolót az alkalmazottak számára. A lakossági felmérés eredményeit az intézet vezetése eljuttatta a fenntartóhoz, és az egészségügyi tárcától szeretnének támogatást kérni a tervezett beruházásra. Léván is hosszasan kell várakozni, mire megürül egy-egy hely a kórház mellett. Akadnak, akik a parkolóba vezető bejáratnál állnak le, eltorlaszolva az utat.


A megyei fenntartású lévai kórház előtt a múlt héten betontorlaszokat és jelzőtáblákat helyeztek ki, az épület előtt 48 új férőhely van. A felújítási munkálatokra mintegy 15 ezer eurót fordítottak.

Önnek ajánljuk