Panoráma

Mutatjuk a világ legbetegebb fesztiváljait. Csak felnőtt olvasóinknak!

Találtunk néhány olyan fesztivált, amiről igazából az eredetén kívül semmi értelmeset nem lehet írni. Ezért inkább videókat mutatunk róluk, aztán mindenki döntse el, hogy meglátogatná-e ezeket az összeröffenéseket, vagy sem. Íme a legbetegebb fesztiválok, a legpikánsabb a legvégén.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. április 20. 15:51

A player.hu összeállítását egészítettük ki néhánnyal. 
 
La Tomatina – spanyol paradicsomfesztivál
A Valenciától nem messze fekvő Bunol nevű városkában évről évre megrendezik a paradicsomdobáló fesztivált. A paradicsomharc Bunol régi hagyománya, és egy legenda szerint az '50-es években az elégedetlen helyiek kezdték el dobálni a városatyákat a piros finomsággal. A fesztivált minden augusztus utolsó szerdáján rendezik meg.
Az ünnepség azzal kezdődik, hogy egy magas, zsírral bekent rúd tetejéről meg kell szerezni egy sonkát. Ezután az összegyűlt tömeget vízzel lelocsolják, és jöhet a több mint 100 tonna érett paradicsom. Az őrület 1 óra hosszat tart, mindenki dobál mindenkit. Íme:
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272710","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Sajtgurító fesztivál – Anglia
Copper’s Hillen már kétszáz éve is rendeztek dombról lerohanó versenyeket, de annyi bizonyos, hogy igazán népszerűvé csak a hetvenes évektől vált. 1985-ben egy televíziós riportnak köszönhetően az angol közvélemény felfedezte és megszerette. Olyannyira, hogy napjainkban már külföldről is érkeznek sajtkergetők.
Egy meredek lejtőn legurítanak egy hatalmas, kör alakú sajtot, amit pár – hm, hogy is fogalmazzunk? – önfeláldozó egyén kerget nagy lelkesedéssel. A sajt állítólag a 112km/h sebességet is eléri, a videót elnézve az őt kergető egyének is közel lehetnek ehhez a sebességhez. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272709","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
A narancsok háborúja – Ivrea, Olaszország
A 12. században a város hűbérura az első éjszaka jogát kívánta gyakorolni egy fiatal pár menyegzőjén, ám terve rosszul sikerült el, mivel az ifjú ara nemes egyszerűséggel levágta a fejét. A harcos leányzó rokonsága a tetten felbuzdulva úgy döntött, hogy nem végeznek félmunkát, és a városi polgársággal karöltve a halott fejedelem palotáját porig égették. Ivrea lakossága azóta narancsdobálással emlékezik eme nagyszerű napra.
A harcnak helyet adó térre behúznak egy szekeret, ami az agresszív hűbérurat jelképezi, a polgárok pedig narancsokkal támadják meg őket. A videón érdemes figyelni a szekérhajtók földöntúli nyugalmát is. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272711","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Hintóhúzó fesztivál – Kishiwada, Japán
Japán városokban az 1700-as évek óta rendeznek hintóhúzó fesztiválokat. A kordék díszes építmények, amelyek valójában szentélyeket jelképeznek. A fesztiválok előtti hónapokban csinosítják őket, egy sintoista pap felszenteli, majd a városban hatalmas csinnadratta keretében végighúzzák őket egy éles kanyarokkal teli útvonalon. A lényeg az, hogy minél gyorsabban vegyék be az adott kanyart.
Némiképp hasonlít a római fogathajtó versenyekre, csak itt nem egymást, hanem az emberi hülyeséget kell legyőzni.
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272712","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Yanshuia fesztivál – Tajvan
A Yanshui fesztivál gyökerei az 1870-es évekig nyúlnak vissza, ezekben az években ugyanis kolerajárvány pusztított a Tainan megyei Yanshuiban. A dögvész húsz éven keresztül szedte áldozatait, és majdnem kipusztította a várost. A helybéliek kétségbeesésükben Kuan Kung szelleméhez fordultak segítségért, aki a háború istene volt. Szobrát végighordták a városban, közben eldobáltak több tonnányi petárdát. A járvány csodák csodájára hamarosan megszűnt. 
A fesztivál lényege, hogy védőfelszelésbe felöltözve próbáljon meg az ember normálisan viselkedni a durrogó petárdák között. Igen, ennyi. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272713","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Jön a két legkeményebb fesztivál! Az abszolút első helyezettek:
 
Adi fesztivál – Mettumahadanapuram, India
Mélyen hívő férfiakat és asszonyokat fogadalomtételként keményen fejbe vernek egy kókuszdióval. A szokás a dél-indiai Sri Mahalakshmiamman nevű templom környékén honosult meg. És nem olyan egyszerű ám csak úgy egy ember fejéhez vágni egy kókuszt, nem, nem. A szertartást végző pap már 22 éve profi a szakmájában, az édesapja 56 évig űzte a mesterséget, míg a nagyapja 62 évig kényeztette a hívők kobakját. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272714","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Acélfallosz Fesztivál – Japán
Ha egy igazán fasza (elnézést!) fesztiválon akarsz részt venni, akkor itt a helyed. Itt nem mennek a szomszédba egy kis keménykedésért (ismét csak elnézést!).
Az eseményt minden április első vasárnapján tartják Kawasakiban. A fesztivál egy legenda köré szerveződött, melyben a helyi Kanayama-forrásnál egy éles fogú démon egy gyönyörű fiatal lány vaginájába rejtőzött, amit két ifjú legény szerszáma bánt. Az elkeseredett lány a helyi kovácshoz fordult segítségért, aki egy acélfalloszt készített, ami kitörte a démon fogait. 
A legenda köré 1977-ben fesztivált szerveztek, amit azóta is minden évben megtartanak. Az ünnep köré szerveződő események a biztonságos szex fontosságáról szólnak, a rengeteg turista által otthagyott pénzt pedig a HIV elleni védekezés támogatására fordítják.
Itt minden a hímtagról szól, még a nyalóka is. Felkavaró képek jönnek :)
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"272715","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Kalinák

Összefoglaltuk Ficóék megfigyelési botrányának részleteit

A Szövetség tegnap tárgyalt a kulturális tárcával a közmédiára (RTVS) vonatkozó törvény módosításáról⋌(Somogyi Tibor felvétele)

Napirendre kerül a Csemadok-törvény, a Szövetség több nemzetiségi adást szeretne

koronavírus-vakcina
Frissítve

Az 55 éven felüliek már jelentkezhetnek a harmadik oltásra

Sorento

GALÉRIA: Miért ez a legdrágább Sorento?

Felgyorsítaná az értékelési folyamatot a megyei önkormányzat (A Nagyszombat Megyei Önkormányzat felvétele)

Félmillió euró a régiófejlesztésre Nagyszombat megyében

Új Szó

Miről ír a szerdai Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.