Panoráma

Kiengedték Kajíneket, a cseh bérgyilkost

Kiengedték tegnap a rýnovicei börtönből a kétszeres cseh gyilkost, Jiří Kajíneket.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 24. 11:15

A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, de Miloš Zeman cseh elnök kegyelmet adott neki. Az 56 éves Kajínek 23 évet töltött a börtönben, és most a perújrafelvételben bízik.
 
Kajíneket feltételesen helyezték szabadlábra, a pilzeni kerületi bíróság 7 évig figyeli majd őt. Ha csak egyetlen botlást elkövetett, automatikusan be kell vonulnia a börtönbe és letölteni az életfogytiglani szabadságvesztést.
 
Kajíneket tegnap kisebb tömeg várta a börtön kapujában, többen megéljenezték. Azt mondta, először titokban akart kijönni, egy oldalsó kijáraton, hogy kerülje a felhajtást, de így köszönetet mondhat azoknak, akik támogatták. „23 évet ültem, és a világ mostanában már 5 év alatt is óriásit változik. Először veszek egy nagy levegőt, aztán körülnézek, mi a helyzet idekint” – ezek voltak Kajínek első szavai a börtönkapuban az újságírókhoz. Azt mondta, az életét nem félti, de nem árulja el, hol fog élni. Nagyon hálás Zeman elnöknek, és a tervei között szerepel, hogy még egy könyvet ír magáról.
 
Kajínek 1993-ban végzett egy cseh nagyvállalkozóval és annak testőrével, 1998-ban ítélték el. Kétségtelenül ő a legismertebb cseh bérgyilkos, ezt főleg annak köszönheti, hogy 2000-ben sikerült megszöknie a szigorúan őrzött mírovi börtönből. Tíz évvel később film készült róla, sokan afféle „népi hősként”, „modernkori betyárként” tekintenek rá Csehországban. (čt24, ú)
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Sok a depressziós mentális beteg

Sok a depressziós mentális beteg

Boris Kollár

Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Antalík Imre

Önmentőövet a gazdaságnak!

„Örömteli állapot vár rám...”

Kíváncsian várja, milyen apa lesz

koronavírus

Egy nap alatt több mint százan fertőződtek meg Ausztriában

Nero, a véres költő

Könyvsorsok: A kis tett mindig gaztett, a nagy tett sohasem az

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.