2020 színe a klasszikus kék

klasszikus kékklasszikus kék

A tengert, az esti eget, az áfonyát, a légies estélyi ruhát és drága kanapék bársonyos huzatának színét juttatja az eszünkbe. Erőteljes és elegáns szín, amely azonban testet-lelket simogat, és  biztonságérzetet nyújt. Ilyen a gyönyörű klasszikus kék (Classic Blue), amely a tavalyi frissítő korallszín után lett az idei év színe.

A 19-4052-es számú színről van szó, amelyet a Pantone színtechnológiai cég szakértői választottak ki. Hónapokig tartó válogatás után ők nevezik meg minden évben azt a színt, amely meghatározó lehet a divatban, a lakáskultúrában, a sminkelésben. Figyelembe vették azt, hogy az emberek családias otthonban szeretnének élni, nyugalomra és biztonságra vágynak. Ezt tükrözi a Pantone választása.
„Ez az időtálló kék színárnyalat, amely biztonságot nyújt, bizalmat áraszt és kapcsolatot teremt, egy olyan megbízható és stabil alap iránti óhajunkat fejezi ki, amelyre építeni lehet, ha átlépünk az új korszak küszöbén” – írták a Pantone képviselői, egyben erős és megbízható színnek nevezték a klasszikus kéket.

Nem először választották, igaz, más-más árnyalatban az év színének a kéket: 1999-ben, amikor először határozták meg az év színét, majd finom árnyalatban 2003-ban és 2005-ben ismét megjelent.

A hangsúlyos Classic Blue-t valószínűleg leginkább a divattervezők kedvelik meg, és minthogy a klasszikus kék megnyugtató, biztonságot adó szín, nyilván a lakástextileken, kárpitokon, kiegészítőkön is érvényesül majd. Sok más árnyalattal kombinálható, például a finom szürkével, az arannyal, a barnával, a fehérrel. (ug)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?