A családok érdekében

Vasárnap

Olyan világban élünk, ahol a tudomány, a technikai vívmányok óriási színvonalat érnek el.

A három-négy éves gyermekek már tudják kezelni a számítógépet. Tudnak rajta játszani, és mindennap tanulnak vele. Hogy a koronavírus miatt bezártak az iskolák, a tanulók ki tudták használni a számítógépes tudományukat a távoktatásban is. Csodálatos dolgok, amit elértünk ebben a korban. Ám, sajnos a mai világban nagyon szomorú eseményeknek is tanúi lehetünk. Én már nem merem a híreket meghallgatni, vagy a tévében nézni, mert elképesztő dolgok történnek nap nap mellett, s a legtöbb sajnálatos esemény a családokon belül. Sok életerős munkanélküli üldögél ugyanis most naphosszat a pohár mellett a kocsmákban. Este, ha részegen hazatér, még számonkérni sem szabad tőle, miért csinálja mindezeket, mert erőszakhoz folyamodik. Nem egy esetben sajnos nekimegy a feleségének, anyjának vagy bárkinek a családtagok közül, és addig veri a szerencsétlent, amíg az belehal. Nemegyszer megtörténik, hogy késsel szurkálja össze a hozzátartozókat. Sajnos, majdnem minden ilyen incidens tragédiával ér véget. Ezekkel a szörnyű esetekkel mielőbb és intenzíven kellene foglalkozni, hogy megfékezzék vagy megállítsák az erőszakot. Persze, nem könnyű, hiszen az őrző-védő szervek, a rendfenntartók nem lehetnek jelen mindenütt, minden időben. De az ilyen bűnözők ellen olyan büntetést kell kiróni, hogy soha ne jusson eszébe senkinek még egyszer elkövetni ekkora bűnt. Sokszor gondolkodom azon, hogy mégis honnan ered ez a viselkedés. Hiszen egy gyermek sem születik eleven bűnözőnek. Hogyan válik azzá? Ha van is a génjeiben hajlam, valami rossz családi vonás, neveléssel meg lehet előzni, ki lehet küszöbölni. Ebben nagy felelősség hárul az édesanyákra. A gyermek nevelésére már eleve nagyon oda kell figyelni. Nagy hiba az, amikor az anyák dolgozni járnak és másra bízzák a gyermek gondozását. Ilyen esetekben nem elég megvigyázni a gyermeket, nehogy baja essen, enni, adni neki… Figyelemmel kell kísérni minden lépését, mert a gyermekek zöme hajlamos a rossz dolgok elkövetésére, ami a későbbiek folyamán csak fokozódhat. Sok családban napirenden vannak ezek az agresszivitások, és általában a feleségek, anyák, gyermekek esnek áldozatul. Ezért kellene nagyon szigorúan fellépni ellene. Ne kelljen a családoknak félelemben élniük, hanem békés, boldog körülményeket biztosítani, amit mindenki megérdemel.

Tóth Éva, Kassa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?