A három hónapos szabály

lf

Ezt akkor alkalmazhatod, ha rendbe szeretnéd tenni munkahelyi dolgaid, és gördülékenyebbé a mindennapi feladataidat, legyen szó az otthoni kedvteléshez szükséges eszközeidről vagy munkahelyi életteredről.

Figyeld meg, hogy akik szétszórtak, és örökké befejezetlen munkával vannak körülvéve, mennyire törődnek környezetükkel. Szétnézve az ilyen emberek „felségterületén”, az őket körülvevő piszokban és rendetlenségben valószínűleg gondolkodásuk kivetülését láthatod. Ha képes vagy ezt észrevenni, akár új munkahelyed kiválasztásakor is megtudhatod, milyen helyre érkezel. Hogyha a környezet káoszt és rendezetlenséget sugároz, valószínűleg olyan, energiában szegény helyen vagy, ahol nehéz lesz munkahelyi sikereket és örömöket átélned.

Ha szétnézel magad körül, és azt látod, hogy te magadat is ilyen rendezetlenség közepén végzed teendőidet, elindulhatsz a megoldás felé. Miután rendet raksz, minden gyorsabban, könnyebben s jobb hangulatban folyik majd. Erre használhatod a három hónapos szabályt.

A munkahelyeden ugyanúgy, ahogy otthonodban, minden fékez, amit régóta tárolsz. A kollégáktól kapott csecsebecsék, ősrégi képeslapok, a szétdobált, kifakult fényképek és szanaszét heverő iratok fékeznek. Díszítsd ki környezetedet tiszta, pozitív tárgyakkal, és a három hónapnál régebben halogatott munkáidat fejezd be! Végül is, meddig akarod még halogatni őket?

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?