Lindsay Lohan elvonókúrán

Lindsay Lohan alkoholizmusban szenved. A mindössze húszéves színész- és énekesnő az amerikai People magazin tudósítása szerint maga is belátta, hogy a problémát nem veheti félvállról, és szóvivőjének szavai szerint önszántából vonult be elvonókúrára.

Lindsay Lohan alkoholizmusban szenved. A mindössze húszéves színész- és énekesnő az amerikai People magazin tudósítása szerint maga is belátta, hogy a problémát nem veheti félvállról, és szóvivőjének szavai szerint önszántából vonult be elvonókúrára.

Korát tekintve még alkoholt innia sem volna szabad – az amerikai törvények csak nagykorúaknak, azaz huszonegy éven felülieknek engedélyezik a szeszfogyasztást. „Én kezdeményeztem és szántam rá magam erre a lépésre, hogy ne sodorjam veszélybe az egészségemet” – idézi a lap a népszerű csillagot, aki a Los Angeles-i Wonderland Treatment Center nevű intézetbe vonult be, hogy megszabaduljon függőségétől. „Azt teszi, amit tennie kell” – toldotta meg a kijelentést a mamája, hozzátéve, hogy büszke a lányára, aki már húszévesen ilyen elszánt. Egy kis rosszmájúsággal persze megkérdezhetnénk: miért nem volt annyira elszánt, hogy ilyen fiatalon ne nyúljon a pohárhoz?!

Nem új a probléma
A mama és a szóvivő azt is megerősítette, hogy a színésznő problémája nem új keletű. A hollywoodi sztár már egy éve eljár a névtelen alkoholisták összejöveteleire. Nemrégiben ő maga dicsekedte az említett magazin riporterének: „Hét napja egy csepp alkoholt sem ittam. A törvény is tiltja, akkor miért tenném?! Akkor sem fogyasztok szeszes italt, ha klubba vagy partira megyek. Néha otthon barátokkal iszogattam, de ezt is kerülöm, lényegesen jobban érzem magam, ha nem iszom. Sok partit megjártam, sokszor kirúgtam a hámból, így aztán van vele tapasztalatom. Az ivásnál jobb dolgokat is kínál az élet...”
Bár barátok és ismerősök is tanúsították, hogy Lindsay csak tiszta vizet ivott a partikon, elszántsága nem volt hosszú életű. No persze nem is könnyű a hozzá hasonlóknak erősnek lenniük ott, ahol patakokban folyik a szesz. Utólag derült ki, hogy mindjárt a névtelen alkoholisták első találkozójáról jövet pezsgős pohárral látta valaki. Persze ilyenkor általában sokan látnak és hallanak mindenfélét. Azt is mondogatták, a tinisztár megfogadta, hogy kerüli barátnője, Paris Hilton társaságát. Köztudott, hogy ahol az elkényeztetett milliomos hölgy megjelenik, ott aztán nagy a dőzsölés. Épp nemrégiben járta be a világot egy kép, amelyen Parist részegen támogatják haza...

Májkárosodás
Lohan nemrégiben kórházba is került, akkor mellesleg nem az ivás miatt – vakbélműtéten esett át. Az eset után az a hír járta, az orvosok szigorúan figyelmeztették, hogy a mája nincs rendben, de a színésznő nyilván nem vette komolyan a szakemberek szavait, mert két napra rá, hogy elhagyta a kórházat, örömében jócskán kirúgott a hámból. Az elmúlt év végén állandó vendége volt a legvadabb összejöveteleknek – említett barátnője, Paris Hilton – az anorexiás Nicole Richie és a romba dőlt házasságát sirató (vagy ünneplő) Britney Spears társaságában. Azt sem vette szívére, hogy a filmszakma alaposan bírálta viselkedését: a producerek többszöri figyelmeztetése ellenére rendre elkésett a forgatásokról, s egyre megbízhatatlanabb volt.

Gibson, Griffith, Urban...
Hosszú volna a lista, ha az ember felsorolná az alkoholista hírességek névsorát. Van belőlük bőven a szórakoztatóiparban és sportberkekben is. Külföldön s idehaza egyaránt. Akadtak, akiknek volt annyi akaraterejük, hogy önszántukból kezeltessék magukat, sokan azonban nem hagytak magukon segíteni – és életükkel fizettek szenvedélyükért. Lohan esete azért is hátborzongató, mert élete, pályája kezdetén áll! S csak bízni lehet benne, hogy lesz ereje fiatalon leküzdeni a kísértést, amellyel annyi hollywoodi kollégájának gyűlt meg a baja. A szép Nicole Kidman férje, Keith Urban is nemrégen szabadult az ugyancsak Los Angeles-i Betty-Ford Klinikáról. A 39 éves countryzenészt ahelyett, hogy élvezte volna a mézesheteket, négy fal közé zárták. Nicole és Keith két évig tartó kapcsolat után tavaly június végén házasodott össze Kidman szülővárosában, Sydneyben, s az ifjú férj kiújuló drog- és alkoholproblémája miatt röviddel utána, októberben kénytelen volt bevonulni a nashville-i alkoholelvonó klinikára. Nicole amikor csak tehette, látogatta őt, erőt öntött belé, később a névtelen alkoholisták találkozóira is elkísérte. Oroszlánrésze volt abban, hogy párja a kezelés első részét sikeresen kiállta. A muzsikus az ünnepeket már Ausztráliában tölthette, felesége gyönyörű villájában, ahol az esküvő óta nem járt. Sydneyből visszatérve útja megint a Betty-Ford Klinikára vezetett, de állapota annyit javult, hogy nemrég elhagyhatta az intézetet; ezentúl csak ambuláns kezelést kap.
A Nick Nolte alkoholtól eltorzult arcáról készült fényképek annak idején bejárták a világot, Melanie Griffith-et – bár férje, Antonio Banderas cáfolta – is lencsevégre kapták, amint távozik a névtelen alkoholisták találkozójáról. Az Oscar-díjas Mel Gibson valamikor keményen ivott. 1989 óta sokáig nem nyúlt a pohárhoz, tavaly azonban megint elkapta a gépszíj: amikor Malibuban a rendőrök gyorshajtásért megállították, kiderült, hogy 1,2 ezrelék alkohol van a vérében. Ötezer dollár pénzbírsággal megúszta ugyan, de illuminált állapotban elhangzott antiszemita szidalmai miatt olyan óriási botrány kerekedett, hogy hónapokon át vissza-visszatérő téma volt világszerte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?