Ünnepi műsorok a Pátria rádióban

Csütörtökön reggel 7 órától ünnepi zenés műsorunkkal várjuk a kedves hallgatókat. Állandó rovataink mellett beszélgetés hangzik el a jászói Bálint Endrével, aki a II. világháború utáni, embernyomorító időkre emlékezik. A régi Pozsonyban számtalan jó nevű kedves cukrászdába térhetett be a látogató.

Csütörtökön reggel 7 órától ünnepi zenés műsorunkkal várjuk a kedves hallgatókat. Állandó rovataink mellett beszélgetés hangzik el a jászói Bálint Endrével, aki a II. világháború utáni, embernyomorító időkre emlékezik. A régi Pozsonyban számtalan jó nevű kedves cukrászdába térhetett be a látogató. Ilyen volt a hangulatos Levius cukrászda, amelyről az utolsó tulajdonos lánya, Sovinec Levius Márta mesél.

A 9 órai híreket követően Irodalmi tanévnyitó című összeállításunkban szó lesz a pedagógus Arany Jánosról, egy kedves elbeszélésben Móricz Zsigmond egy nagyszerű tanítónak állít emléket, Turczel Lajos irodalomtörténész pedig iskolakezdő napjára emlékezik. 9 óra 35 perctől hazai zeneszerzők, többek között Eugen Suchoň és Ján Cikker műveiből válogatunk.

10 órakor hírek, ezután a Randevú ünnepi összeállításában az elmúlt hónapok legérdekesebb témái, sztárinterjúi közül válogat Nyitrai Nóra és Lakatos Tamás. Itt lesz velünk az egzotikumnak számító Big Daddy Wilson és a Mississippi sírásók nevű formáció. Vendégül látjuk a 25. jubileumát ünneplő Edda Művek frontemberét, Pataki Attilát, majd felidézzük a galántai EU Art-verseny döntőjének történéseit. Végezetül pedig ellátogatnak hozzánk a GinTonic, valamint a búcsúzó félben koncertező TNT tagjai.

11 órától megismételjük a Kultúra világát, 11 óra 30 perctől népi muzsikát közvetítünk. A déli hírek után nótacsokor hangzik el. 13 órától megismételjük az Életpályák, 13 óra 30 perctől pedig a Téka legutóbbi kiadását.

14 órakor híreket mondunk, majd hallgatóink zenés kívánságait teljesítjük 55 percben.

15 órakor ismét hírek, ezután ünnepi Pulzus Tóth Erikával (Részletes tartalom a 25. oldalon.)

17 órától telefonos játék

egészen fél hatig. Ünnepi adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor. (culka)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?